Korisnici porodične penzije

PIO poziva učenike i studente da dostave potvrdu o redovnom školovanju

  • Izvor: ATV
  • 03.09.2024. 09:11

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske pozvao je korisnike porodične penzije, djecu na redovnom školovanju, da u toku septembra i oktobra dostave školsku potvrdu za 2024/2025 godinu.

Za djecu uzrasta od 15 do 19 godina koja pohađaju srednju školu potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti Fondu najkasnije do 23. septembra.

Za studente, uzrasta od 19 do 26 godina, rok za dostavu potvrde o redovnom školovanju je do 24. oktobra.

Iz Fonda navode da će poziv za dostavljanje školske potvrde za studente ponoviti i u oktobru, a o obavezi dostavljanja ove potvrde korisnici se obavještavaju i putem pisane poruke na čeku penzije za avgust i septembar.


Šeranić: Nova bolnica u Doboju će omogućiti kvalitetniju i bržu uslugu

Šeranić: Nova bolnica u Doboju će omogućiti kvalitetniju i bržu uslugu

Školsku potvrdu za korisnike u Republici Srpskoj treba blagovremeno dostaviti u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO da bi se isplata porodične penzije mogla vršiti redovno i bez prekida.

"Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku znači da se dijete, koje je korisnik porodične penzije, više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate porodične penzije", naveli su iz Fonda.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta kao izdavaoca tog dokumenta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: