Временска прогноза

Мирише на крај љета: Пад температуре и киша

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2024. 09:40

Предстојећа временска прогноза наслућује да смо са љетним врућинама завршили. Очекује нас пад температуре, киша и значајно захлађење. Током сљедеће седмице максималне температуре ће износити 20, док се данас у појединим мјестима очекује и до 35 степени.

Данас: У првом дијелу дана претежно сунчано и топло. Ујутру је понегдје уз ријеке и по котлинама могућа пролазна магла. Од средине дана наоблачење од југозапада ка истоку, које ће понегдје донијети кишу или пљускове са грмљавином. Касније током поподнева и према вечери ова облачност премијештаће се даље ка сјеверу, те су локални пљускови могући и у овим крајевима. У ноћи на петак на западу и југу наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином. Понегдје су могуће и непогоде уз јаче пљускове и јаке ударе вјетра.

Шпијунска агенција упозорила студенте: Пазите се привлачних мушкараца и жена!

Шпијунска агенција упозорила студенте: Пазите се привлачних мушкараца и жена!

Још данас нас очекују високе температуре. Максимална би требало да износи 32. Послије тога у наредним данима долази до захлађења и кише.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Нестабилна атмосфера условиће релативно неповољно биометеоролошке прилике. Могуће су реакције на промјену у виду реуматских болова, нервозе и главобоље. Пожељно је посветити пажњу прикладном одијевању те не претјеривати са активностима.

Објављена је прогноза до понед‌јељка:

Oво је највећа мистерија о погибији Луке Вуксановића: Послије несреће био жив

Oво је највећа мистерија о погибији Луке Вуксановића: Послије несреће био жив

У петак 6. 9. 2024. у Босни и Херцеговини умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином. У раним јутарњим сатима јачих пљускова може бити на подручју Крајине, југозападу БиХ. У послијеподневним сатима локално су могући јачи пљускови у централним, сјеверним и сјевероисточним подручјима БиХ. Вјетар слаб до умјерене јачине већином јужног смјера. У сјеверним подручјима земље вјетар сјеверног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 13 и 18°C, на југу земље до 24°C. Највиша дневна температура зрака углавном између 27 и 32°C. 

У суботу 7. 9. 2024. ће преовладавати сунчано уз малу до умјерену облачност. У послијеподневним сатима уз јачи развој облачности су могући локални пљускови и грмљавина у централним, источним и сјевероисточним подручјима. Вјетар слаб до умјерене јачине, сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини јужног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 13 и 17°C, на југу земље до 22°C. Највиша дневна температура зрака углавном између 28 и 33°C.

Отказан концерт Мирослава Шкоре у БиХ

Отказан концерт Мирослава Шкоре у БиХ

У нед‌јељу 8. 9. 2024. прије подне сунчано уз малу до умјерену облачност. У другој половини дана постепено наоблачење са запада и киша током ноћи на понед‌јељак. Вјетар слаб већином јужног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 13 и 18°C, на југу до 24°C. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 28 и 34°C.

У понед‌јељак 9. 9. 2024. умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са кишом и пљусковима. Више падавина се очекује на подручју Херцеговине. Вјетар умјерене јачине јужног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 14 и 19°C, на југу до 22°C. Највиша дневна температура зрака углавном између 24 и 29°C.

Пратите нас и путем Вибера