Кина

Шпијунска агенција упозорила студенте: Пазите се привлачних мушкараца и жена!

  • 05.09.2024. 09:13

Главна шпијунска агенција из Кине упозорила је студенте, посебно оне који имају приступ неким осјетљивим подацима, да се пазе згодних и привлачних мушкараца и жена. Они тврде да такви људи глуме да према њима гаје осјећања како би их намамили да шпијунирају за стране субјекте, чиме би угрозили националну безбједност.

Инфилтриране агенције

Кинеско министарство државне безбједности је на друштвеној мрежи WеЦхат на детаљан начин упозорило како се на безброј начина може изманипулисати студенте да открију важне информације. Министарство наводи како је откривено да су се стране обавјештајне и шпијунске агенције инфилтрирале међу студенте које циљано настоје придобити.

Кремљ потврдио: Поуздано знамо да се на страни Украјине бори страна војска

Кремљ потврдио: Поуздано знамо да се на страни Украјине бори страна војска

- Искориштавају младеначку радозналост и вољу за испробавањем нових ствари. Привлачни мушкарци и лијепе жене глуме да су обзирни и суосјећајни и воде их у замку љубави с лажним осјећајима - истиче министарство.

Глуме академике

На удару су, додаје министарство, прије свих студенти који имају приступ осјетљивим, научним подацима, а шпијуни им прилазе глумећи академике, раднике истраживачких институција и савјетодавних компанија, преноси Аваз.


- Маме студенте високо плаћеним хонорарним пословима, наводно за потребе истраживања тржишта и у циљу академске размјене - упозоравају кинески функционери.

Пратите нас и путем Вибера