Нови Сад

Хранили се из контејнера, спавали на спужви, по соби шетали пацови - Стижу бољи дани за породицу Николић

  • Извор: Блиц
  • 16.08.2024. 20:28

За Чеду (13), Александра (7) и Љиљану (5) из Новог Сада шира јавност је сазнала када је њихова тужна судбина доспјела у медије. Хранили су се из контејнера, спавали на сунђерима, док се по соби шетају пацови, без купатила, струје и воде.

Више гладни него сити. Онако како ниједно живо биће не заслужује. Без дјетињства и осмијеха на лицу. Међутим, сада ће се све то промијенити.

Како је објавила Фондација “Тамара Мисирлић”, јуче је у Новом Саду потписан купопродајни уговор за нову кућу породице Николић, чиме је за ову породицу обезбијеђен сигуран дом и нова нада.

Још горе од топлотног таласа - Метеоролог најавио шта нас чека на јесен

Још горе од топлотног таласа - Метеоролог најавио шта нас чека на јесен

– Посебан тренутак у овом дану био је први сусрет троје дјеце са светом који до сада нису имали прилику да упознају. Чеда, тринаестогодишњи дјечак који је до јуче прикупљао храну из контејнера, данас је први пут ручао у ресторану, обукао нову одјећу из тржног центра и уживао у играоници са својом сестром и братом. Све ово постало је могуће захваљујући несебичној подршци доктора Мишела, који је дјеци приредио дан који ће заувијек памтити. Њихове очи данас су сијале од среће, а срца су им испуњена надом у боље сутра – наведено је у саопштењу Фондације.

Како додају, у току су припреме за њихово усељење.

Из контејнера хранио породицу

Подсјетимо, потресну животну причу ове породице објавила је хуманитарка Тамара Мисирлић, која је основала своју фондацију и годинама уназад помаже најугроженијима.

Овог пута потресла је и расплакала Србију судбином породице Николић.

– Идем по канти, што донесем дам брату и сестри. Идем други пут на канте, донесем мами и тати, онда и ја ту једем. Нађем месо, хљеб – започео је тада своју тешку причу мали Чеда и показао гдје спава са сестром и братом.

– Ја спавам овдје и моја сестра и мој брат на овај кревет. Овдје на овим ту сунђерима. Јако је тешко, јако тешко. Иду и пацови. Понекад изађу одавде, па протрче, иду… Не можемо да живимо овако. Купамо се у кориту – додао је.

Захваљујући племенитим људима, породица Николић и њихово троје дјеце које је расплакало Србију коначно ће стећи пристојне услове за живот.

Пратите нас и путем Вибера