Novi Sad

Hranili se iz kontejnera, spavali na spužvi, po sobi šetali pacovi - Stižu bolji dani za porodicu Nikolić

  • Izvor: Blic
  • 16.08.2024. 20:28

Za Čedu (13), Aleksandra (7) i Ljiljanu (5) iz Novog Sada šira javnost je saznala kada je njihova tužna sudbina dospjela u medije. Hranili su se iz kontejnera, spavali na sunđerima, dok se po sobi šetaju pacovi, bez kupatila, struje i vode.

Više gladni nego siti. Onako kako nijedno živo biće ne zaslužuje. Bez djetinjstva i osmijeha na licu. Međutim, sada će se sve to promijeniti.

Kako je objavila Fondacija “Tamara Misirlić”, juče je u Novom Sadu potpisan kupoprodajni ugovor za novu kuću porodice Nikolić, čime je za ovu porodicu obezbijeđen siguran dom i nova nada.

Još gore od toplotnog talasa - Meteorolog najavio šta nas čeka na jesen

Još gore od toplotnog talasa - Meteorolog najavio šta nas čeka na jesen

– Poseban trenutak u ovom danu bio je prvi susret troje djece sa svetom koji do sada nisu imali priliku da upoznaju. Čeda, trinaestogodišnji dječak koji je do juče prikupljao hranu iz kontejnera, danas je prvi put ručao u restoranu, obukao novu odjeću iz tržnog centra i uživao u igraonici sa svojom sestrom i bratom. Sve ovo postalo je moguće zahvaljujući nesebičnoj podršci doktora Mišela, koji je djeci priredio dan koji će zauvijek pamtiti. Njihove oči danas su sijale od sreće, a srca su im ispunjena nadom u bolje sutra – navedeno je u saopštenju Fondacije.

Kako dodaju, u toku su pripreme za njihovo useljenje.

Iz kontejnera hranio porodicu

Podsjetimo, potresnu životnu priču ove porodice objavila je humanitarka Tamara Misirlić, koja je osnovala svoju fondaciju i godinama unazad pomaže najugroženijima.

Ovog puta potresla je i rasplakala Srbiju sudbinom porodice Nikolić.

– Idem po kanti, što donesem dam bratu i sestri. Idem drugi put na kante, donesem mami i tati, onda i ja tu jedem. Nađem meso, hljeb – započeo je tada svoju tešku priču mali Čeda i pokazao gdje spava sa sestrom i bratom.

– Ja spavam ovdje i moja sestra i moj brat na ovaj krevet. Ovdje na ovim tu sunđerima. Jako je teško, jako teško. Idu i pacovi. Ponekad izađu odavde, pa protrče, idu… Ne možemo da živimo ovako. Kupamo se u koritu – dodao je.

Zahvaljujući plemenitim ljudima, porodica Nikolić i njihovo troje djece koje je rasplakalo Srbiju konačno će steći pristojne uslove za život.

Pratite nas i putem Vibera