Директор УКЦ-с Српске

Ђајић: Континуирано организујемо предавања свјетских стручњака

  • Извор: СРНА
  • 05.06.2024. 12:22

Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић истакао је да је ова здравствена установа у Бањалуци једина у Српској и БиХ која сваких седам дана угости бројне свјетске стручњаке из различитих области, а који заинтересованим здравственим радницима преносе знања и искуства.

Ђајић је навео да то доказује и Школа акушерске анестезије са радионицама регионалне анестезије, која траје од данас до суботе, 8. јуна.

"Оно што је најбитније то се примјењује при лијечењу наших пацијената и то је велики успјех УКЦ-а и здравственог система Републике Српске", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Почиње сезона у воденом парку

Почиње сезона у воденом парку "Аквана"

Гост из САД доктор Клеменс Ортнер изразио је задовољство што је гост у УКЦ-у Републике Српске, те што види велики број младих љекара заинтересованих за усвајање додатних знања.

Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење УКЦ-а Српске Драган Ракановић рекао је да је ово трећа школа акушерске анестезије, која се састоји из три дијела.

Он је навео да је први практични дио у породилишту са тренинзима млађих љекара за извођење акушерске анестезије безболног порођаја, да је други дио курс ултразвука, а трећи дио се састоји из теоријских предавања о акушерској анестезији, о чему ће говорити стручњаци из Холандије, Шпаније и земаља региона.

Загађење ваздуха - највећи еколошки проблем

Загађење ваздуха - највећи еколошки проблем

"Оријентисани смо на сигуран порођај и унапређење здравственог стања и лијечења наших пацијената, а у конкретном случају трудница и породиља", рекао је Ракановић.

У оквиру Школе биће одржана предавања за све заинтересоване стручњаке из ове области са темама из домена епидуралне и спиналне анестезије, тока и исхода порођаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм