Direktor UKC-s Srpske

Đajić: Kontinuirano organizujemo predavanja svjetskih stručnjaka

  • Izvor: SRNA
  • 05.06.2024. 12:22

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić istakao je da je ova zdravstvena ustanova u Banjaluci jedina u Srpskoj i BiH koja svakih sedam dana ugosti brojne svjetske stručnjake iz različitih oblasti, a koji zainteresovanim zdravstvenim radnicima prenose znanja i iskustva.

Đajić je naveo da to dokazuje i Škola akušerske anestezije sa radionicama regionalne anestezije, koja traje od danas do subote, 8. juna.

"Ono što je najbitnije to se primjenjuje pri liječenju naših pacijenata i to je veliki uspjeh UKC-a i zdravstvenog sistema Republike Srpske", rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Počinje sezona u vodenom parku

Počinje sezona u vodenom parku "Akvana"

Gost iz SAD doktor Klemens Ortner izrazio je zadovoljstvo što je gost u UKC-u Republike Srpske, te što vidi veliki broj mladih ljekara zainteresovanih za usvajanje dodatnih znanja.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a Srpske Dragan Rakanović rekao je da je ovo treća škola akušerske anestezije, koja se sastoji iz tri dijela.

On je naveo da je prvi praktični dio u porodilištu sa treninzima mlađih ljekara za izvođenje akušerske anestezije bezbolnog porođaja, da je drugi dio kurs ultrazvuka, a treći dio se sastoji iz teorijskih predavanja o akušerskoj anesteziji, o čemu će govoriti stručnjaci iz Holandije, Španije i zemalja regiona.

Zagađenje vazduha - najveći ekološki problem

Zagađenje vazduha - najveći ekološki problem

"Orijentisani smo na siguran porođaj i unapređenje zdravstvenog stanja i liječenja naših pacijenata, a u konkretnom slučaju trudnica i porodilja", rekao je Rakanović.

U okviru Škole biće održana predavanja za sve zainteresovane stručnjake iz ove oblasti sa temama iz domena epiduralne i spinalne anestezije, toka i ishoda porođaja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.