Покренута од стране предсједника Српске

Болница "Свети Врачеви" добила донацију у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима"

  • Извор: АТВ
  • 02.11.2023. 11:47

Бијељинска болница "Свети Врачеви" добила је данас опрему за породилиште у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим сецима" покренуте од стране предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Прије свега  желим да се захвалим предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је прије 13 година покренуо ову хуманитарну акцију, а који је касније наставила раније предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић", рекао је професор др Златко Максимовић, директор Болнице "Свети врачеви".

Он се захвалио грађанима Републике Српске који су се одазвали на хуманитарне акције.

"Показали смо да заједно можемо све, да смо људи који можемо да се уједињимо и који требамо у оваквим акцијама да смо јединствени", рекао је Максимовић.

Он је изразио задовољство што је прошле године био један од учесника у акцији "С љубављу храбрним срцима", а гдје су скупљена одређена донаторска средства и гдје је  купљена опрема за породилишта у Републици Српској.

Бијељинска болница је данас у расподијели добила транспортни инкубатор који служи за транспорт беба у установиви терцијалног нивоа, одређена колица и пулсне оксиметре.

 "Увијек је добро да имате нову опрему која је и посљедње издање произвођача. Помоћи ће нам пуно у транспорту наших новорођанчади до најближе установе терцијалног нивоа у хитним стањима", рекла је прим. др Снежана Симић Перић, шеф Одјељења педијатрије Болнице "Свети врачеви".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: