Pokrenuta od strane predsjednika Srpske

Bolnica "Sveti Vračevi" dobila donaciju u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

  • Izvor: ATV
  • 02.11.2023. 11:47

Bijeljinska bolnica "Sveti Vračevi" dobila je danas opremu za porodilište u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim secima" pokrenute od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Prije svega  želim da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je prije 13 godina pokrenuo ovu humanitarnu akciju, a koji je kasnije nastavila ranije predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović", rekao je profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice "Sveti vračevi".

On se zahvalio građanima Republike Srpske koji su se odazvali na humanitarne akcije.

"Pokazali smo da zajedno možemo sve, da smo ljudi koji možemo da se ujedinjimo i koji trebamo u ovakvim akcijama da smo jedinstveni", rekao je Maksimović.

On je izrazio zadovoljstvo što je prošle godine bio jedan od učesnika u akciji "S ljubavlju hrabrnim srcima", a gdje su skupljena određena donatorska sredstva i gdje je  kupljena oprema za porodilišta u Republici Srpskoj.

Bijeljinska bolnica je danas u raspodijeli dobila transportni inkubator koji služi za transport beba u ustanovivi tercijalnog nivoa, određena kolica i pulsne oksimetre.

 "Uvijek je dobro da imate novu opremu koja je i posljednje izdanje proizvođača. Pomoći će nam puno u transportu naših novorođančadi do najbliže ustanove tercijalnog nivoa u hitnim stanjima", rekla je prim. dr Snežana Simić Perić, šef Odjeljenja pedijatrije Bolnice "Sveti vračevi".

Pratite nas i putem Vibera