Бијељина

У Болници "Свети Врачеви" изведена једна од најтежих операција у колоректалној хирургији

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 16:54

Специјалиста опште и субспецијалиста лапароскопске хирургије из Универзитета Малта Предраг Андрејевић извео је данас у бијељинској Болници "Свети врачеви" операцију предње ниске ресекције, једну од најтежих у колоректалној хирургији.

Андрејевић који је операцију извео у оквиру хируршке радионица "Значај лапароскопске хирургије у збрињавању акутних хируршких стања" захвалио је за позив и пријем у бијељинској болници.

- Импресиониран сам бијељинском болницом. Имају по два МРИ и скенера, ријеч је о новим хируршким инструментима и видим да је едукација у првом плану, што је врло битно и радује ме. Мало болница у бившој Југославији то прати - поручио је Андрејевић, те изразио очекивање за још бољу и ближу сарадњу.

Андрејевић, који је хирург са више од 10 година искуства у лапароскопској колоректалној и ургентној хирургији, на крају стручног састанка одржао је предавање о теми "Значај лапароскопске хирургије у збрињавању акутних хируршких стања".

Предсједник Удружења хирурга Синиша Максимовић рекао је да је данашња радионица подршка младим колегама да могу уживо да прате и науче нове технике, али и да усаврше знања.

- Овим стручним састанком показујемо да испуњавамо нашу мисију која подразумијева афирмацију наших угледних колега хирурга који се изванредно баве лапароскопском хирургијом. Исто тако, повезујемо се и усавршавамо познанства са угледним хирурзима из свијета који нам на овај начин омогућавају да пратимо и усавршавамо нове трендове у хирургији - истакао је Максимовић.

Он је рекао да је након прошле радионице у Бијељини уведена нова хируршка процедура у овој здравственој установи.

- Већ је урађено више од 40 таквих процедура и надамо се да ће тако бити и након данашње радионице. Слободно можемо да кажемо да бијељинска хирургија крупним корацима иде у будућност - поручио је професор доктор Синиша Максимовић.

Директор бијељинске Болнице Златко Максимовић најавио је да ће сљедећа велика улагања у ову установу, након ангио-сале, бити у хирургију.

- Послије кардиологије која је направила велики искорак, не само у нашој регији, него и у цијелој БиХ и шире, идемо на велика врата са напретком у хирургији -  истакао је Максимовић.

Хируршкој радионици присуствовао је начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Зоран Алексић који је похвалио домаћине и организаторе радионице, те најавио свечану академију почетком септембра поводом обиљежавање 20 година постојања Удружења.

Стручном скупу присуствовали су хирурзи са УКЦ-а Бањалука, те болница Невесиње, Добој, Источно Сарајево и Бијељина, саопштено је из бијељинске болнице.

Организатори радионице су Удружење хирурга Републике Српске и Одјељење за хируршке гране Јавне здравствене установе Болница "Свети врачеви" из Бијељине.

Програм Воркшопа акредитовала је Комисија за евалуацију програма континуиране едукације Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм