Покренута хуманитарна акција

Бањалучанки Јелени Карајица хитно потребна помоћ

  • Извор: Агенције
  • 07.10.2024. 20:58

Годинама уназад Јелена Карајица, поријеклом из Бањалуке која тренутно живи у Канади, бори се са опаком Кроновом болешћу.

Премда већ неко вријеме живи у земљи која слови за једну од оних које имају одличан здравствени систем, због веома тешког здравственог стања и дугих листа чекања, Јеленини љекари су процијенили да она више нема времена за чекање и да се под хитно мора пронаћи алтернатива.

Шансу за голи живот пронашла је у Турској у којој може хитно да добије нови бубрег, али пошто нема чланова породице који би јој могли помоћи финансијски, у помоћ су скочиле пријатељице из Бањалуке, које су покренуле акцију за њен спас.

Од фебруара ове године, Јелена се суочила и са хроничним обољењем бубрега и пар пута седмично одлази на дијализу. Због свеукупног здравственог стања, њен живот је сада угрожен и захтијева хитно реаговање.

За Јеленино лијечење покренут је хуманитарни број - 1413, чијим позивом донирате једну КМ за њено лијечење, а 28. октобра у бањалучком пабу "Дебела Берта“ организује се и хуманитарна акција под називом "Вече пјевачица", која почиње у 20 часова.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм