Pokrenuta humanitarna akcija

Banjalučanki Jeleni Karajica hitno potrebna pomoć

  • Izvor: Agencije
  • 07.10.2024. 20:58

Godinama unazad Jelena Karajica, porijeklom iz Banjaluke koja trenutno živi u Kanadi, bori se sa opakom Kronovom bolešću.

Premda već neko vrijeme živi u zemlji koja slovi za jednu od onih koje imaju odličan zdravstveni sistem, zbog veoma teškog zdravstvenog stanja i dugih lista čekanja, Jelenini ljekari su procijenili da ona više nema vremena za čekanje i da se pod hitno mora pronaći alternativa.

Šansu za goli život pronašla je u Turskoj u kojoj može hitno da dobije novi bubreg, ali pošto nema članova porodice koji bi joj mogli pomoći finansijski, u pomoć su skočile prijateljice iz Banjaluke, koje su pokrenule akciju za njen spas.

Od februara ove godine, Jelena se suočila i sa hroničnim oboljenjem bubrega i par puta sedmično odlazi na dijalizu. Zbog sveukupnog zdravstvenog stanja, njen život je sada ugrožen i zahtijeva hitno reagovanje.

Za Jelenino liječenje pokrenut je humanitarni broj - 1413, čijim pozivom donirate jednu KM za njeno liječenje, a 28. oktobra u banjalučkom pabu "Debela Berta“ organizuje se i humanitarna akcija pod nazivom "Veče pjevačica", koja počinje u 20 časova.


Pratite nas i putem Vibera