ATV

Osuda

Udruženje novinara Srpske: Procesuirati odgovorne za upad u Radio Sarajevo

  • 28.09.2019. 15:40

Udruženje novinara Republike Srpske očekuje da odgovorni za upad u redakciju Radio Sarajeva budu procesuirani u skladu sa zakonom i pred očima javnosti, kako ovakvi događaji ne bi postali svakodnevica.

"Јoš jednom skrećemo pažnju na govor mržnje u medijima i na društvenim mrežama, koji je zapravo i glavni ispirator ovakvih nedopustivih nasrtaja, ne samo na fizički integritet novinara, već i dugoročno na slobodu govora u cjelini", saopšteno je danas iz Udruženja novinara Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da, najviše što u ovom trenutku može da se uradi, jeste istrajavanje na sudskom epilogu.

"Zato Udruženje novinara Republike Srpske poziva urednike i novinare da se ovaj događaj brzo ne zaboravi i postane samo dio statistike. To je stvar koju novinare niko ne može spriječiti da urade, kao znak podrške svojim kolegama", dodaje se u saopštenju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм