Српски покрет "Путин"

Траже санкције за Конаковића због угрожавања безбједности Вучића

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2024. 11:55

Српски покрет "Путин" из Источног Сарајева упутио је позив Тужилаштву БиХ да хитно предузме неопходне кораке с циљем покретања кривичног поступка против министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића због његових недавних изјава којима се озбиљно угрожава безбједност предсједника Србије Александра Вучића.

"Конаковић је јавно позвао на убиство предсједника Вучића, умјесто да искаже поштовање према српским жртвама и да ради на помирењу међу народима у региону. Овакво понашање је крајње неодговорно и представља директну пријетњу миру и стабилности у регион", наводе из покрета "Путин".

Српски покрет "Путин" сматра да су овакви поступци неприхватљиви и да се морају санкционисати у складу са законом.

Ложе вијести за многе грађане БиХ: Могуће поскупљење струје

Ложе вијести за многе грађане БиХ: Могуће поскупљење струје

"Позивамо надлежне институције да хитно реагују и предузму све неопходне мјере како би се заштитила безбједност предсједника Вучића и очувала правда", наводи се у саопштењу.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да су толико нервозни због неочекиваног резултата гласања у Генералној скупштини УН да је Конаковић дозволио себи да позива на његово убиство.

"Ја сам био у Сребреници 11. јула, погнуо сам главу пред спомеником, али не пред каменицама, флашама и ногама. Бедни су покушаји да кажу како су напад на мене у Сребреници организовали одавде /из Србије/. Хвала му на том позиву да будем убијен. Ако се одазовем и будем убијен, знајте да је крив Конаковић", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм