Електропривреда ФБиХ

Лоше вијести за многе грађане БиХ: Могуће поскупљење струје

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2024. 11:52

Федерална "Електропривреда" упутила је приједлог Регулаторној комисији за енергију Федерације БиХ (ФЕРК) за линеарно повећање цијена електричне енергије за 10 одсто за домаћинства и 8,1 одсто за осталу потрошњу, у шта је укључена мрежарина.

Из овог предузећа наводе да је то предложено након што је ФЕРК одбио приједлог о посебном цјеновном моделу са три тарифе, који није предвиђао поскупљење за највећи дио купаца - око 60 одсто.

"Да би се очувао интегритет енергетског система, с обзиром на хитност ситуације, `Електропривреда` сматра нужним да одмах дјелује како би се обезбиједила оперативна стабилност система, а тиме и континуирано снабдијевање електричном енергијом свих купаца", истичу из овог предузећа.

Епилог велике акције у Бањалуци: 19 ухапшених, погледајте привођење

Епилог велике акције у Бањалуци: 19 ухапшених, погледајте привођење

Генерални директор "Електропривреде" Санел Буљубашић рекао је да ће, упркос ФЕРК-овом одбијању модела са три тарифе, "Електропривреда" у разговору са Владом ФБиХ пронаћи најбоља рјешења и начине за субвенционисање угрожених категорија становништва.

"Цјеновни модел са три тарифе је био добар и одржив приједлог за систем снабдијевања електричном енергијом, али и добар модел за наше грађане. И уз повећање, наши купци ће плаћати најнижу цијену електричне енергије у региону", тврди Буљубашић

Из "Електропривреде" су навели да су приликом предлагања линеарног повећања цијена водили рачуна о тренутним економским и тржишним условима, те да је приједлог усмјерен на постизање баланса између потребе за обезбјеђењем одрживости система и погонске спремности постројења за производњу електричне енергије.

Огласила се ПУ Бањалука о акцији ”Ескадрон”

Огласила се ПУ Бањалука о акцији ”Ескадрон”

"Електропривреда" ФБиХ електричном енергијом снабдијева више од 800.000 купаца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.