Srpski pokret "Putin"

Traže sankcije za Konakovića zbog ugrožavanja bezbjednosti Vučića

  • Izvor: SRNA
  • 28.05.2024. 11:55

Srpski pokret "Putin" iz Istočnog Sarajeva uputio je poziv Tužilaštvu BiH da hitno preduzme neophodne korake s ciljem pokretanja krivičnog postupka protiv ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedina Konakovića zbog njegovih nedavnih izjava kojima se ozbiljno ugrožava bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Konaković je javno pozvao na ubistvo predsjednika Vučića, umjesto da iskaže poštovanje prema srpskim žrtvama i da radi na pomirenju među narodima u regionu. Ovakvo ponašanje je krajnje neodgovorno i predstavlja direktnu prijetnju miru i stabilnosti u region", navode iz pokreta "Putin".

Srpski pokret "Putin" smatra da su ovakvi postupci neprihvatljivi i da se moraju sankcionisati u skladu sa zakonom.

Lože vijesti za mnoge građane BiH: Moguće poskupljenje struje

Lože vijesti za mnoge građane BiH: Moguće poskupljenje struje

"Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve neophodne mjere kako bi se zaštitila bezbjednost predsjednika Vučića i očuvala pravda", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su toliko nervozni zbog neočekivanog rezultata glasanja u Generalnoj skupštini UN da je Konaković dozvolio sebi da poziva na njegovo ubistvo.

"Ja sam bio u Srebrenici 11. jula, pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama, flašama i nogama. Bedni su pokušaji da kažu kako su napad na mene u Srebrenici organizovali odavde /iz Srbije/. Hvala mu na tom pozivu da budem ubijen. Ako se odazovem i budem ubijen, znajte da je kriv Konaković", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem Vibera