Сребреница

Суљагић пријети, ЕУ делегација игнорише

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2024. 19:20

Паклено ћете платити...Те три застрашујуће ријечи, освануле су, између осталих, јуче на Икс профилу Емира Суљагића.

Без трунке срамоте и устручавања је запријетио, ни мање ни више, већ Европи. И то само зато што су амбасадори неколико земаља скоро па непримјетно отишли у Братунац и одали почаст невино убијеним српским цивилима.

Шокирани су Суљагићевим пријетњама сви, осим оних на које се односе. У Делегацији ЕУ на питање како коментаришу објаву директора меморијалног центра у Поточарима, само су поновили зашто су јуче били у Братунцу.

Свака од тих жртава има своје најмилије који чувају сјећање на њих и оплакују их. Вијенац је положен њима у спомен.

Истрага против

Истрага против "Арманија" и "Диора" због наводне експлоатације радника

Руководство Српске страшне ријечи Емира Суљагића није изигнорисало, али не због европске Делегације. У његовој пријетњи виде и поруку Србима.

Нису из Делегације објаснили зашто почаст страдалим Србима нису одали током централног обиљежавања у Братунцу. Какав - такав одлазак је сигурно помак, каже директор Центра за истраживање рата и ратних злочина Српске Виктор Нуждић. Међутим, не чуди га што нема осуде Суљагићевих пријетњи.

"Иако смо свједоци претходних дана и мјесеци да из Српске долазе поруке помирења и да се свака жртва посматра са уважавањем, с друге стране имамо крајње ниподаштавање и омаловажавање жртава. На који начин би амбасадори западних земаља реаговали да је то било ко рекао од српских представника, српских званичника. Не рекао, него отворено пријетио", каже Нуждић.

Из Српске питање: зашто нико не смије да се поклони страдалој браћи Димитријевић, Владимиру Гајићу, сестрама Матић, дјеци, укопаној на гробљу у Братунцу. Њих укупно 72.

Голић: Индикативно да су из Клуба Бошњака одустали од вета након Шмитових одлука

Голић: Индикативно да су из Клуба Бошњака одустали од вета након Шмитових одлука

Више од 3.200 српских жртава за Суљагића не постоје. Водећи се ваљда оном својом да историја није што се десило, већ што је написано. Не мора Суљагић писати о српским жртвама да би их се њихови најмилији и Српска сјећали. Не значи ипак да их оно што је написано, не забрињава. Требало би можда и господу амбасадоре.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)