Srebrenica

Suljagić prijeti, ЕU delegacija ignoriše

  • Izvor: ATV
  • 17.07.2024. 19:20

Pakleno ćete platiti...Te tri zastrašujuće riječi, osvanule su, između ostalih, juče na Iks profilu Еmira Suljagića.

Bez trunke sramote i ustručavanja je zaprijetio, ni manje ni više, već Еvropi. I to samo zato što su ambasadori nekoliko zemalja skoro pa neprimjetno otišli u Bratunac i odali počast nevino ubijenim srpskim civilima.

Šokirani su Suljagićevim prijetnjama svi, osim onih na koje se odnose. U Delegaciji ЕU na pitanje kako komentarišu objavu direktora memorijalnog centra u Potočarima, samo su ponovili zašto su juče bili u Bratuncu.

Svaka od tih žrtava ima svoje najmilije koji čuvaju sjećanje na njih i oplakuju ih. Vijenac je položen njima u spomen.

Istraga protiv

Istraga protiv "Armanija" i "Diora" zbog navodne eksploatacije radnika

Rukovodstvo Srpske strašne riječi Еmira Suljagića nije izignorisalo, ali ne zbog evropske Delegacije. U njegovoj prijetnji vide i poruku Srbima.

Nisu iz Delegacije objasnili zašto počast stradalim Srbima nisu odali tokom centralnog obilježavanja u Bratuncu. Kakav - takav odlazak je sigurno pomak, kaže direktor Centra za istraživanje rata i ratnih zločina Srpske Viktor Nuždić. Međutim, ne čudi ga što nema osude Suljagićevih prijetnji.

"Iako smo svjedoci prethodnih dana i mjeseci da iz Srpske dolaze poruke pomirenja i da se svaka žrtva posmatra sa uvažavanjem, s druge strane imamo krajnje nipodaštavanje i omalovažavanje žrtava. Na koji način bi ambasadori zapadnih zemalja reagovali da je to bilo ko rekao od srpskih predstavnika, srpskih zvaničnika. Ne rekao, nego otvoreno prijetio", kaže Nuždić.

Iz Srpske pitanje: zašto niko ne smije da se pokloni stradaloj braći Dimitrijević, Vladimiru Gajiću, sestrama Matić, djeci, ukopanoj na groblju u Bratuncu. Njih ukupno 72.

Golić: Indikativno da su iz Kluba Bošnjaka odustali od veta nakon Šmitovih odluka

Golić: Indikativno da su iz Kluba Bošnjaka odustali od veta nakon Šmitovih odluka

Više od 3.200 srpskih žrtava za Suljagića ne postoje. Vodeći se valjda onom svojom da istorija nije što se desilo, već što je napisano. Ne mora Suljagić pisati o srpskim žrtvama da bi ih se njihovi najmiliji i Srpska sjećali. Ne znači ipak da ih ono što je napisano, ne zabrinjava. Trebalo bi možda i gospodu ambasadore.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)