Италија

Истрага против "Арманија" и "Диора" због наводне експлоатације радника

  • Извор: СРНА
  • 17.07.2024. 18:10

Италијанска служба за заштиту конкурентности покренула је истрагу против подружница луксузних модних компанија "Армани" и "Диор" због наводне експлоатације радника у њиховим ланцима снабдијевања.

Према наводима надлежних, компаније су у појединим случајевима продавале производе из радионица у којима су радници били недовољно плаћени, изложени дугим радним сатима и запослени уз кршење прописа о безбједности.

"У оба случаја је могуће да су компаније давале неистините изјаве о својој етици и друштвеној одговорности, посебно у погледу услова рада и поштовања закона од њихових добављача", подвукла је служба за заштиту конкурентности.

Ухапшен десничар осумњичен за планирање напада током ОИ

Ухапшен десничар осумњичен за планирање напада током ОИ

Истрагом ће бити провјерено да ли су компаније прибјегле нелегалној радној пракси у производњи и продаји своје скупе робе.

У уторак су претресени пословни простори компанија у Италији, пренијела је агенција ДПА.

Услови рада у подружницама су у оштрој супротности са високим стандардима производње које хвале "Армани" и "Диор" у својим рекламама. Према наводима власти, оваквом праксом се крши италијански закон о заштити потрошача.

Амбасада Русије: Бројне санкције, застрашивања, економски притисак- зар нису то пријетње међународних актера

Амбасада Русије: Бројне санкције, застрашивања, економски притисак- зар нису то пријетње међународних актера

Према извештајима медија, истрага јавног тужилаштва у Милану открила је раније да радионице у Италији користе радну снагу за производњу луксузних производа за дјелић малопродајне цијене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)