Сања Вулић

"Политичко Сарајево из дана у дан потврђује да мрзи све што је српско"

  • 20.07.2024. 16:32

Политичком Сарајеву никакву штету не може нанијети долазак полиције из Србије, већ они то чине сами себи својим једнообразним дјеловањем и србомрзачким поступцима, оцијенила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

"Политичко Сарајево и генерално пробошњачке странке су апсолутно увијек били ограничени и усмјерени само на оно што је написано у `Исламској декларацији`. Апсолутно не изненађује уско гледање из Сарајева на чињеницу да МУП Републике Српске и МУП Србије имају потписан Споразум о сарадњи", рекла је Вулићева Срни.

Дачић: Ако је полицијска сарадња проблем за БиХ не морамо никога ни да шаљемо

Дачић: Ако је полицијска сарадња проблем за БиХ не морамо никога ни да шаљемо

Она је указала да ова врста сарадње представља добру прилику да полицајци из Србије своја искуства и знања пренесу колегама из Републике Српске.

"Подсјетила бих да у Сарајеву заборављају да Дирекција за координацију полицијских тијела и Гранична полиција БиХ немају довољно полицијских службеника који би могли да заштите границе БиХ, те да им у томе помаже МУП Републике Српске", додала је Вулићева.

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине нагласила је да су добре све активности и којима припадници МУП-а Републике Српске могу да стекну додатна искуства, подсјећајући да је полиција у Србији недавно управо имала случајеве напада на службена лица и покушаје терористичких напада.

"Треба узети у обзир да се у посљедњем терористичком акту не зна да ли је нападач кренуо на границу са БиХ с циљем да убије неког од функционера Републике Српске, односно предсједника Републике /Српске Милорада Додика/ или можда, како поједини медији у Србији тврде, министра безбједности, да је то енигма јер га је спријечила полиција Србије", навела је Вулићева.

Акција чаршијских странака против српске полиције

Акција чаршијских странака против српске полиције

Она је упитала да ли је могуће да људи из ФБиХ, односно политичко Сарајево, могу бити толико ограничени, задрти и оријентисани против Срба да им смета да неко дође са искуством које, ако буде усвојено од наших полицајаца, може само да служи у заштити грађана и имовине.

"Они су лицемјерни, бахати, мрзе све што је српско и из дана у дан то потврђују", додала је Вулићева.

СДА је договорену полицијску сарадњу и распоређивање припадника МУП-а Србије у Бањалуци, Фочи и Требињу назвала "дијелом великосрпског пројекта" и "дестабилизацијом БиХ", док Демократски фронт од Савјета министара тражи да изда налог Граничној полицији БиХ и да се спријечи договорени долазак полицајаца из Србије.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да ће од понедјељка, 22. јула, у Бањалуци, Фочи и Требињу бити распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно са колегама из Републике Српске.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између министарстава унутрашњих послова Србије и Српске у истом периоду биће ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору које ће туристи моћи да контактирају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.