Министар унутрашњих послова

Дачић: Ако је полицијска сарадња проблем за БиХ не морамо никога ни да шаљемо

  • Извор: СРНА
  • 20.07.2024. 14:36

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је његова земља спремна на полицијску сарадњу са свима у Босни и Херцеговини током туристичке сезоне, а ако је то проблем за БиХ те сарадње не мора ни бити.

Дачић је указао да Србија већ више од 10 година одржава полицијску сарадњу са земљама у региону у вријеме туристичке сезоне, саопштено је из МУП-а Србије.

– Ми смо спремни да сарађујемо са свима у БиХ у оквиру полицијске сарадње. Ако је то проблем за БиХ, што иначе није проблем за Хрватску 14 година и Црну Гору 12 година, не морамо ни да шаљемо никога нити да имамо било какву полицијску сарадњу – истакао је Дачић поводом информације како ће српски полицајци бити распоређени на улицама појединих градова у држави Босни и Херцеговини.

Дачић је навео да са Хрватском та сарадња постоји од 2010. године и да се у овом тренутку у Хрватској, у Ријеци и Пули налазе два полицајца из Србије, припадника криминалистичке полиције.

Полицајци МУП-а Србије од понед‌јељка у Бањалуци, Фочи и Требињу

Полицајци МУП-а Србије од понед‌јељка у Бањалуци, Фочи и Требињу

– Са Црном Гором се то ради од 2012. године, и сваке године се продужава, што је учињено и сада у мају, тако да се сада у Црној Гори налази шест наших полицајаца, у Бару, Будви и Херцег Новом, по два, један из криминалистичке полиције и један из опште надлежности – навео је Дачић.

Он је рекао да је у припреми сличан споразум и са Италијом, те напоменуо да на исти начин и у Србији у разним пројектима и активностима учествују и полицајци из других земаља.

– Како и зашто то једино смета некима у Босни и Херцеговини? Да подсјетим, ријеч је о истом принципум као и у Црној Гори и Хрватској, по два полицајца, један криминалистички, а други опште надлежности, у Бањалуци, Требињу и Фочи – навео је Дачић.

Дачић: Ухапсићемо све помагаче убице полицајца, тражићемо хапшење његовог брата

Дачић: Ухапсићемо све помагаче убице полицајца, тражићемо хапшење његовог брата

Они је истакао да остају до 1. септембра и да се “све ради у складу са међународним стандардима полицијске сарадње”.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је претходно да ће од понед‌јељка, 22. јула, у Бањалуци, Фочи и Требињу бити распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно са колегама из ентитета Република Српска.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

    ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.