Sanja Vulić

"Političko Sarajevo iz dana u dan potvrđuje da mrzi sve što je srpsko"

  • 20.07.2024. 16:32

Političkom Sarajevu nikakvu štetu ne može nanijeti dolazak policije iz Srbije, već oni to čine sami sebi svojim jednoobraznim djelovanjem i srbomrzačkim postupcima, ocijenila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

"Političko Sarajevo i generalno probošnjačke stranke su apsolutno uvijek bili ograničeni i usmjereni samo na ono što je napisano u `Islamskoj deklaraciji`. Apsolutno ne iznenađuje usko gledanje iz Sarajeva na činjenicu da MUP Republike Srpske i MUP Srbije imaju potpisan Sporazum o saradnji", rekla je Vulićeva Srni.

Dačić: Ako je policijska saradnja problem za BiH ne moramo nikoga ni da šaljemo

Dačić: Ako je policijska saradnja problem za BiH ne moramo nikoga ni da šaljemo

Ona je ukazala da ova vrsta saradnje predstavlja dobru priliku da policajci iz Srbije svoja iskustva i znanja prenesu kolegama iz Republike Srpske.

"Podsjetila bih da u Sarajevu zaboravljaju da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i Granična policija BiH nemaju dovoljno policijskih službenika koji bi mogli da zaštite granice BiH, te da im u tome pomaže MUP Republike Srpske", dodala je Vulićeva.

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine naglasila je da su dobre sve aktivnosti i kojima pripadnici MUP-a Republike Srpske mogu da steknu dodatna iskustva, podsjećajući da je policija u Srbiji nedavno upravo imala slučajeve napada na službena lica i pokušaje terorističkih napada.

"Treba uzeti u obzir da se u posljednjem terorističkom aktu ne zna da li je napadač krenuo na granicu sa BiH s ciljem da ubije nekog od funkcionera Republike Srpske, odnosno predsjednika Republike /Srpske Milorada Dodika/ ili možda, kako pojedini mediji u Srbiji tvrde, ministra bezbjednosti, da je to enigma jer ga je spriječila policija Srbije", navela je Vulićeva.

Akcija čaršijskih stranaka protiv srpske policije

Akcija čaršijskih stranaka protiv srpske policije

Ona je upitala da li je moguće da ljudi iz FBiH, odnosno političko Sarajevo, mogu biti toliko ograničeni, zadrti i orijentisani protiv Srba da im smeta da neko dođe sa iskustvom koje, ako bude usvojeno od naših policajaca, može samo da služi u zaštiti građana i imovine.

"Oni su licemjerni, bahati, mrze sve što je srpsko i iz dana u dan to potvrđuju", dodala je Vulićeva.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju nazvala "dijelom velikosrpskog projekta" i "destabilizacijom BiH", dok Demokratski front od Savjeta ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spriječi dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da će od ponedjeljka, 22. jula, u Banjaluci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno sa kolegama iz Republike Srpske.

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Srpske u istom periodu biće angažovani policijski službenici MUP-a Republike Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru koje će turisti moći da kontaktiraju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.