Љубомир Ерић

"Покренути истрагу у вези са списком из ЦИПС-а на којем су живи уписани у жртве у Поточарима"

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2024. 10:08

Треба покренути истрагу након што је објелодањен списак из ЦИПС-а на којем је 87 лица која су жива, а уписана међу жртве страдале у Сребреници јула 1995. године, рекао је Срни предсједник Скупштине Борачке организације општине Соколац Љубомир Ерић.

Према његовим ријечима, чињеница да су на спомен-плочама у Поточарима уклесана имена и неколико десетина живих људи говори шта је све унапријед чињено да се достигне бројка од више од 8.000 страдалих Бошњака у Сребреници.

Он је напоменуо да треба имати у виду и то да је велики број Бошњака из Сребренице погинуо у борбеним дејствима као припадници такозване Армије БиХ, те да су били легитимне мете, а не цивили.

Дачић: Београд никада неће дозволити укидање Републике Српске

Дачић: Београд никада неће дозволити укидање Републике Српске

Ерић је навео да је Запад приликом недавног гласања о резолуцији у Сребреници у Генералној скупштини УН доживио дипломатски пораз, али и истакао да је увјерен да ће осветољубиви западни моћници покушати поново да нанесу неко зло српском народу, као што су у тајности, како су муслимани и сами признали, припремали срамни документ.

Он је упитао како су гласање о резолуцији у Сребреници у УН могле да покрену земље као што су Њемачка, земља која је покренула два свјетска рата у двадесетом вијеку, те Руанда, гдје је у међусобним сукобима племена погинуло више од милион становника.

"Учинили су све да буде изгласана резолуција уперена против слободарског српског народа, покушавши да му ставе мету на чело, дискредитују и једноставно униште", навео је Ерић.

Додик: Увјерен сам у раст билатералне сарадње Српске и Азербејџана

Додик: Увјерен сам у раст билатералне сарадње Српске и Азербејџана

Ерић је навео да ће Срби, упркос свему, увијек тражити мирно рјешење за опстанак, не осврћући се на пријетње САД, које губе утицај у свијету и "на путу су да постану другоразредна земља".

Он је указао да је српском народу америчка Амбасада у БиХ недавно запријетила да ће тражење мирног раздруживања бити и крај Републике Српске иако је и сам Дејтонски споразум који је донио мир у БиХ потписан на тлу САД, уз њено учешће.

Ерић је нагласио да су Срби мудар народ и да неће доносити исхитрене одлуке.

"Покушаћемо дипломатски да предложимо раздруживање мирним путем, као што су то учинили Чеси и Словаци иако знамо да нам то Запад сада неће дозволити, али ћемо бити стрпљиви и истрајати у томе", поручио је Ерић.

За Црну Гору бих живот дао, али ово: Човјек шокиран цијеном киселе

За Црну Гору бих живот дао, али ово: Човјек шокиран цијеном киселе

Осврћући се на недавни напад на дјечака у Сарајеву, због ћириличког натписа на мајици, Ерић је рекао да тај гнусан чин вјероватно неће наићи на осуду њиховог народа нити ће починиоци бити откривени ни процесуирани.

Он је нагласио да је тај напад само један у низу који су доживљавали Срби, након завршетка рата у Сарајеву које се "заклиње у грађанску државу".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.