Делегат у Дому народа

Новаковић Бурсаћ: Нема европског пута без поштовања Устава

  • 13.10.2023. 14:09

Делегат у Kлубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да БиХ не може да има било какав пут, а камоли европски, ако он није усаглашен на унутрашњем плану и усклађен са Уставом и правним системом.

"Базична чињеница коју би требало да имамо сви на уму је да БиХ нема и не може да има икаквог пута, а камоли европског, евроатлантски да се помиње, ако он није усаглашен на унутрашњем плану и усклађен са Уставом и правним системом", рекла је Бурсаћева. 

Она је поручила да су они који пренебрегавају ову чињеницу обични телали и мегафони излизаних парола за једнократну употребу у уском кругу истомишљеника које никоме не користе, па ни њима.

Ковачевић: Све је фарса и блеф

Ковачевић: Све је фарса и блеф

"У закључцима и реакцијама бошњачких странака који се чују ових дана може се по ко зна који пут увиђети шта је узрок и кључни проблем неспоразума и нефункционалности ове земље, а он се своди на неприхватање уставне структуре и неуважавање темељне аргументације, другог и другачијег мишљења од политичког Сарајева", истакла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да функционалност, како је они доживљавају и виде, подразумијева усвајање само аката усклађених са њиховим визијом БиХ, политичким програмима и извитопереном визијом европског пута на ком обитавају и дјелују странци са ликом и дјелом намјесника који се претварају час у законодавце, час у уставотворце.

Каран: Грађанин Шмит и Уставни суд највећи фактори дестабилизације БиХ

Каран: Грађанин Шмит и Уставни суд највећи фактори дестабилизације БиХ

"Не знам ко их је убиједио да је ова визија нормална, прихватљива и корисна за `државу БиХ` како је воле звати, када је неодржива и непроводива", рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да Република Српска и њени представници не могу и не желе да прихвате правни у политички кошмар у који све уводе недобронамјерни представници дијела међународне заједнице кроз наметања закона, неуставне одлуке судова и неутемељене идеје о "БиХ државној имовини".

"Нећемо спречавати неке да живе као поданици и у нереду ако је то њихов избор, али наша је дужност да заштитимо своје капацитете и надлежности и у томе ћемо истрајати", закључила је Бурсаћева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)