Delegat u Domu naroda

Novaković Bursać: Nema evropskog puta bez poštovanja Ustava

  • 13.10.2023. 14:09

Delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da BiH ne može da ima bilo kakav put, a kamoli evropski, ako on nije usaglašen na unutrašnjem planu i usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom.

"Bazična činjenica koju bi trebalo da imamo svi na umu je da BiH nema i ne može da ima ikakvog puta, a kamoli evropskog, evroatlantski da se pominje, ako on nije usaglašen na unutrašnjem planu i usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom", rekla je Bursaćeva. 

Ona je poručila da su oni koji prenebregavaju ovu činjenicu obični telali i megafoni izlizanih parola za jednokratnu upotrebu u uskom krugu istomišljenika koje nikome ne koriste, pa ni njima.

Kovačević: Sve je farsa i blef

Kovačević: Sve je farsa i blef

"U zaključcima i reakcijama bošnjačkih stranaka koji se čuju ovih dana može se po ko zna koji put uviđeti šta je uzrok i ključni problem nesporazuma i nefunkcionalnosti ove zemlje, a on se svodi na neprihvatanje ustavne strukture i neuvažavanje temeljne argumentacije, drugog i drugačijeg mišljenja od političkog Sarajeva", istakla je Bursaćeva.

Ona je ocijenila da funkcionalnost, kako je oni doživljavaju i vide, podrazumijeva usvajanje samo akata usklađenih sa njihovim vizijom BiH, političkim programima i izvitoperenom vizijom evropskog puta na kom obitavaju i djeluju stranci sa likom i djelom namjesnika koji se pretvaraju čas u zakonodavce, čas u ustavotvorce.

Karan: Građanin Šmit i Ustavni sud najveći faktori destabilizacije BiH

Karan: Građanin Šmit i Ustavni sud najveći faktori destabilizacije BiH

"Ne znam ko ih je ubijedio da je ova vizija normalna, prihvatljiva i korisna za `državu BiH` kako je vole zvati, kada je neodrživa i neprovodiva", rekla je Bursaćeva.

Ona je poručila da Republika Srpska i njeni predstavnici ne mogu i ne žele da prihvate pravni u politički košmar u koji sve uvode nedobronamjerni predstavnici dijela međunarodne zajednice kroz nametanja zakona, neustavne odluke sudova i neutemeljene ideje o "BiH državnoj imovini".

"Nećemo sprečavati neke da žive kao podanici i u neredu ako je to njihov izbor, ali naša je dužnost da zaštitimo svoje kapacitete i nadležnosti i u tome ćemo istrajati", zaključila je Bursaćeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.