Пожар у Националном парку Сутјеска

Кошарац: Хитно да се одобри ангажман хеликоптера МУП-а Србије

  • Извор: АТВ
  • 11.08.2024. 15:45

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац затражио је од бошњачких министара у СМ да хитно и без одлагања одобре ангажман хеликоптера МУП-а Србије у гашењу пожара у Националном парку "Сутјеска".

Тражим од бошњачких министара у Савјету министара БиХ да хитно и без одлагања поступе у складу са надлежностима и у најкраћем року одобре ангажман хеликоптера МУП-а Србије који ће помоћи у гашењу пожара у Националном парку “Сутјеска”. Хелез, Конаковић и Форто под хитно треба да престану са политичким манипулацијама и популизмом, јер сада заиста није вријеме за то", поручио је Кошарац.

Ситуација на терену је алармантна и неопходна је помоћ Хеликоптерском сервису Српске и људству које је ангажовано на сузбијању пожара.

Погледајте размјере пожара на Тјентишту

Погледајте размјере пожара на Тјентишту

"Процјене на терену говоре да ширење пожара може зауставити једино хеликоптер МУП-а Србије чији је капацитет ведра 5.000 литара, односно неупоредиво већи од капацитета хеликоптера ОС БиХ. Уколико не буде дата сагласност за ангажовање хеликоптера из Србије, Националном парку “Сутјеска” пријети штета несагледивих размјера. То не смијемо допустити!  Данас ме је контактирао и начелник Фоче Милан Вукадиновић, који је упозорио на алармантност ситуације. Људи су изузетно забринути и никоме није потребан јефтин популизам бошњачких министара, већ конкретна акција и одговорно понашање", поручио је Кошарац.

Апел да се хитно одобри ангажовање хеликоптера МУП-а Србије, у опасности Национални парк

Апел да се хитно одобри ангажовање хеликоптера МУП-а Србије, у опасности Национални парк "Сутјеска"

Он је поново позвао Хелеза, Конаковића и Форту да хитно реагују и приоритетно дају сагласност за ангажовање потребне помоћи из Србије у борби против ватрене стихије и спречавању катастрофе.

"Сви морамо дати допринос и помоћи Хеликоптерском сервису Српске и директору Бобану Кустурићу у надљудским напорима да сузбију пожар и спријече штету невиђених размјера" нагласио је Кошарац.

Кустурић: Од јутрос избачено 20.000 литара воде у рејону НП Сутјеска, остајемо и даље на терену

Кустурић: Од јутрос избачено 20.000 литара воде у рејону НП Сутјеска, остајемо и даље на терену



Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)