Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Бећировић лажима покушава да оправда дипломатски фијаско у Њујорку

  • Извор: СРНА
  • 27.05.2024. 13:19

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић сада лажима покушава да оправда недавни дипломатски фијаско у Њујорку отуђене групе бошњачког кадра у заједничким институцијама, те поручио да су за такав исход кривци искључиво они и њихова вишедеценијска заблуда да БиХ припада само Бошњацима.

"Можете мислити како је чиста и убједљива побједа када Бећировић сваки дан мора убјеђивати јавност да је уопште постигнута“, навео је Кошарац поводом најновије Бећировићеве тврдње да је БиХ "убједљиво побиједила" на недавној сједници Генералне скупштине УН и да је то "немогуће оспорити".

Кошарац је за Срну истакао да што се тиче саме резолуције, њени предлагачи и лобисти у БиХ нису поразили никога осим Устав и законе сопствене земље.

"За то им нису криви ни (предсједник Србије Александар) Вучић, ни (предсједник Републике Српске Милорад) Додик, ни (српски члан Предсједништва БиХ Жељка) Цвијановић, нити други који на то упозоравају, већ искључиво они и њихова вишедеценијска заблуда да БиХ припада само Бошњацима и да је ставове бошњачког народа могуће презентовати као званичне и једине релевантне у БиХ“, поручио је Кошарац.

Кошарац је навео да Бећировић сада лажима и нападима на Вучића покушава да оправда дипломатски фијаско.

"Бећировић каже да у УН није била спортска утакмица, али је зато његов амбасадор Лагумџија 15 минута након завршетка сједнице резултат гласања прокоментарисао у кошаркашком жаргону. Да ли то значи да је Лагумџија тиме увриједио жртве или је бошњачком кадру чак и то допуштено?“, упитао је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    ''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)