Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Bećirović lažima pokušava da opravda diplomatski fijasko u Njujorku

  • Izvor: SRNA
  • 27.05.2024. 13:19

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović sada lažima pokušava da opravda nedavni diplomatski fijasko u Njujorku otuđene grupe bošnjačkog kadra u zajedničkim institucijama, te poručio da su za takav ishod krivci isključivo oni i njihova višedecenijska zabluda da BiH pripada samo Bošnjacima.

"Možete misliti kako je čista i ubjedljiva pobjeda kada Bećirović svaki dan mora ubjeđivati javnost da je uopšte postignuta“, naveo je Košarac povodom najnovije Bećirovićeve tvrdnje da je BiH "ubjedljivo pobijedila" na nedavnoj sjednici Generalne skupštine UN i da je to "nemoguće osporiti".

Košarac je za Srnu istakao da što se tiče same rezolucije, njeni predlagači i lobisti u BiH nisu porazili nikoga osim Ustav i zakone sopstvene zemlje.

"Za to im nisu krivi ni (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić, ni (predsjednik Republike Srpske Milorad) Dodik, ni (srpski član Predsjedništva BiH Željka) Cvijanović, niti drugi koji na to upozoravaju, već isključivo oni i njihova višedecenijska zabluda da BiH pripada samo Bošnjacima i da je stavove bošnjačkog naroda moguće prezentovati kao zvanične i jedine relevantne u BiH“, poručio je Košarac.

Košarac je naveo da Bećirović sada lažima i napadima na Vučića pokušava da opravda diplomatski fijasko.

"Bećirović kaže da u UN nije bila sportska utakmica, ali je zato njegov ambasador Lagumdžija 15 minuta nakon završetka sjednice rezultat glasanja prokomentarisao u košarkaškom žargonu. Da li to znači da je Lagumdžija time uvrijedio žrtve ili je bošnjačkom kadru čak i to dopušteno?“, upitao je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.