Није усвојен

Извјештај о саслушању представника Института за метрологију није прошао у Представничком дому

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2024. 20:52

Извјештај о спровођењу јавног саслушања представника Института за метрологију БиХ и Савјета за метрологију Босне и Херцеговине, у вези са доношењем нових подзаконских аката, није усвојен на данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Укупно је 21 посланик био „за“ а 15 против, до су четири била суздржана. Општа већина је постигнута, али није било ентитетске, те је овај извјештај пао у првом кругу гласања те иде на Колегијум Дома на усаглашавање.

За овај извјештај су гласали посланик ПДП-а Бранислав Бореновић, посланици СДС-а Дарко Бабаљ и Младен Босић, те посланик За правду и ред Ненад Грковић.

Бореновић, који је предсједавајући Комисије за борбу против корупције Представничког дома БиХ, успио је да овај извјештај прогура у парламентарну процедуру након што је усвојен на сједници Комисије у јуну, међутим, он у Представничком дому данас није прошао. 

Милорад Којић, члан Комисије за борбу против корупције, рекао је раније за АТВ да се једино он, од свих чланова ове Комисије, противио одржавању јавног саслушања.

Ермина Салкичевић Диздаревић, замјеница предсједавајућег Комисије, је заједно са Бореновићем инсистирала да тачка о јавном саслушању ванредно дође на дневни ред.

Много буке се дигло око саслушања директора Института за метрологију БиХ Милице Ристовић Крстић, а разлог за јавно саслушање је била анонимна пријава.

И поред свих настојања да се у питање доводе рад Института за метрологију БиХ, опозицији то за сада није пошло за руком.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм