Братунац

Гвозденовић: Немогућ заједнички живот у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2024. 10:48

Заједнички живот Срба и Бошњака у БиХ није могућ након усвајања антисрпске резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, јер се не може живјети и вјеровати онима који константно другима раде "иза леђа", изјавио је Срни предсједник Борачке организације Братунац Зоран Гвозденовић.

"Бошњачке партије, политичко руководство, па и народ дајући им подршку, годинама измишљају, лажу, омаловажавају, потцјењују и оптужују Србе по свијету како би нас обесправили, застрашили, наметнули своју доминацију, потчинили и довели у положај грађана другог реда да би били бошњачке слуге, што српски народ никада неће прихватити", нагласио је Гвозденовић.

Он је додао да Бошњацима смета све што је српско, и застава и грб и химна и Дан Републике Српске, и да би они да одређују шта ће Срби славити и кога ће жалити.

Епилог велике акције у Бањалуци: 19 ухапшених, погледајте привођење

Епилог велике акције у Бањалуци: 19 ухапшених, погледајте привођење

"Намећу неке датуме као дане независности и БиХ као што је 1. март када је на сарајевској Башчаршији 1992. године убијен српски сват Никола Гардовић и спроведен антисрпски референдум о отцјепљењу из Југославије, што је довело до рата у БиХ", навео је Гвозденовић.

Он је рекао да бошњачки представници искривљују историјске чињенице, занемарују оно што им не одговара и хоће да Србима намећу и одређују шта смију, а шта не смију обиљежавати.

Гвозденовић је испричао да су Бошњаци застајали аутомобилима и фотографисали заставу на његовој кући коју је истакао у знак српског јединства на дан када је било гласање о срамној резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН 25. маја.

"У таквом амбијенту, окружењу и држави са таквим антисрпским дјеловањем и србомрсцима не може се заједно живјети. Није могуће", истакао је Гвозденовић.

Дачић: Београд никада неће дозволити укидање Републике Српске

Дачић: Београд никада неће дозволити укидање Републике Српске

Секретар братуначке Борачке организације Владан Радић рекао је да већ деценијама Бошњаци у БиХ желе централизовану исламску државу и да покоре, обесправе и истјерају српски народ, обесправе и укину Републику Српску и наметну апсолутну власт.

"Користе разне начине да остваре те циљеве, дошли су и до спорне резолуције сматрајући да ће им она помоћи да остваре своје намјере и да ће српски народ морати да трпи њихову власт, тортуру и иживљавање јер га сматрају геноцидним", додао је Радић.

Он је истакао да су за Србе геноцидни и Нијемци и Бошњаци који су нелегално иницирали доношење резолуције јер су у два свјетска рата, а Бошњаци и у грађанском рату у БиХ, починили страшне злочине над српским цивилима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.