Bratunac

Gvozdenović: Nemoguć zajednički život u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 28.05.2024. 10:48

Zajednički život Srba i Bošnjaka u BiH nije moguć nakon usvajanja antisrpske rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer se ne može živjeti i vjerovati onima koji konstantno drugima rade "iza leđa", izjavio je Srni predsjednik Boračke organizacije Bratunac Zoran Gvozdenović.

"Bošnjačke partije, političko rukovodstvo, pa i narod dajući im podršku, godinama izmišljaju, lažu, omalovažavaju, potcjenjuju i optužuju Srbe po svijetu kako bi nas obespravili, zastrašili, nametnuli svoju dominaciju, potčinili i doveli u položaj građana drugog reda da bi bili bošnjačke sluge, što srpski narod nikada neće prihvatiti", naglasio je Gvozdenović.

On je dodao da Bošnjacima smeta sve što je srpsko, i zastava i grb i himna i Dan Republike Srpske, i da bi oni da određuju šta će Srbi slaviti i koga će žaliti.

Еpilog velike akcije u Banjaluci: 19 uhapšenih, pogledajte privođenje

Еpilog velike akcije u Banjaluci: 19 uhapšenih, pogledajte privođenje

"Nameću neke datume kao dane nezavisnosti i BiH kao što je 1. mart kada je na sarajevskoj Baščaršiji 1992. godine ubijen srpski svat Nikola Gardović i sproveden antisrpski referendum o otcjepljenju iz Jugoslavije, što je dovelo do rata u BiH", naveo je Gvozdenović.

On je rekao da bošnjački predstavnici iskrivljuju istorijske činjenice, zanemaruju ono što im ne odgovara i hoće da Srbima nameću i određuju šta smiju, a šta ne smiju obilježavati.

Gvozdenović je ispričao da su Bošnjaci zastajali automobilima i fotografisali zastavu na njegovoj kući koju je istakao u znak srpskog jedinstva na dan kada je bilo glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN 25. maja.

"U takvom ambijentu, okruženju i državi sa takvim antisrpskim djelovanjem i srbomrscima ne može se zajedno živjeti. Nije moguće", istakao je Gvozdenović.

Dačić: Beograd nikada neće dozvoliti ukidanje Republike Srpske

Dačić: Beograd nikada neće dozvoliti ukidanje Republike Srpske

Sekretar bratunačke Boračke organizacije Vladan Radić rekao je da već decenijama Bošnjaci u BiH žele centralizovanu islamsku državu i da pokore, obesprave i istjeraju srpski narod, obesprave i ukinu Republiku Srpsku i nametnu apsolutnu vlast.

"Koriste razne načine da ostvare te ciljeve, došli su i do sporne rezolucije smatrajući da će im ona pomoći da ostvare svoje namjere i da će srpski narod morati da trpi njihovu vlast, torturu i iživljavanje jer ga smatraju genocidnim", dodao je Radić.

On je istakao da su za Srbe genocidni i Nijemci i Bošnjaci koji su nelegalno inicirali donošenje rezolucije jer su u dva svjetska rata, a Bošnjaci i u građanskom ratu u BiH, počinili strašne zločine nad srpskim civilima.

Pratite nas i putem Vibera