"IZ nastavlja da promoviše netoleranciju"

Dodik poručio Kavazoviću - registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.19:33

Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju i otvoreno kažite da vam je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.

Poručio je to Milorad Dodik Huseinu Kavazoviću nakon saopštenja Islamske vjerske zajednice u BiH u kojem su naveli da "mir ne ugrožava Kavazović, nego Milorad Dodik".

Umjesto izvinjenja nakon Kavazovićevih izjava, Islamska zajednica u BiH nastavlja sve agresivnije da promoviše netoleranciju, ugrožavajući mir, kaže Dodik.

"Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice", rekao je Dodik.

Kavazovićevim stopama svakodnevno ide i lider SDA. Nakon što je izjavio da će biti konflikata u BIH ukoliko međunarodna zajednica ne zaustavi poteze Republike Srpske, danas se opet obrušio na Srpsku i njene najviše zvaničnike.

U pomoć opet poziva međunarodnu zajednicu.

"Zašto je međunarodna zajednica bavi samo Bošnjačkim faktom? Zašto se nije jače pozabavila Dodikom, koji im je juče šamar udario, koji je prije toga stotinu uvreda izgovorio, koji minira poziciju Visokog predstavnika, koji dodjeljuje odlikovanja Putinu", rekao je Bakir Izetbegović.

Kad se pogledaju svi zaključci Glavnog odbora SDA može se uočiti da su se oni danas bavili Miloradom Dodikom, te članovima stranke koje su pokušali oprati pred javnošću, od Sebije Izetbegović preko Osmana Mehmedagića do Huseina Kavazovića, saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se naglašava da činjenica da se jedna stranka bavi predsjednikom druge, govori da ta stranka ili nema posla ili taj posao ne radi kako treba, a čini se da je ovo drugo slučaj.

Format da Izetbegović i SDA prežive je radikalizacija potpomognuta islamskom zajednicom, poručuje Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

"Reisu Kavazoviću bi bilo mnogo bolje i korisnije da se posveti vjerskim pitanjima, umjesto što politički angažovano i svesrdno učestvuje u 'spašavanju vojnika Bakira'", rekao je Košarac.

Politika Republike Srpske se poručuju njeni zvaničnici, bazira se na primjeni  Dejtonskog mirovnog sporazuma, ustavima Srpske i BiH, te zaključcima institucija Republike Srpske, što nije poziv na rat niti ugrožavanje mira, a što ne odgovara politici Izetbegovića i Islamskoj zajednici u BiH. 

 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta. Izbor donosi novinar i reporter Goran Katić.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.