Сенад Халитовић

Исламска заједница Србије: Оваква злодјела косе се са свим вјерским учењима

  • Извор: СРНА
  • 29.06.2024. 20:40

Злодјела попут данашњег напада на припадника жандармерије МУП-а Србије косе се са свим вјерским учењима, посебно са учењем ислама, рекао је поглавар Исламске заједнице Србије Сенад Халитовић.

Исламска заједница Србије најоштрије осуђује напад на припадника жандармерије МУП-а Србије, наводећи да овај злочин представља дјело безумног појединца.

Халитовић је навео да ће Исламска заједница Србије наставити да својим капацитетом дјелује у правцу очувања мира у Србији.

"Ислам најстрожије забрањује било какву врсту насиља према било коме, а живот са аспекта ислама представља посебну светост коју смо сви дужни штитити и коју ничим не смемо угрожавати", навео је Халитовић.

Ухапшена особа повезена са нападачем из Београда

Ухапшена особа повезена са нападачем из Београда

Он је пожелио рањеном припаднику Жандармерије брз опоравак и повратак у службу заштите јавног реда и мира.

"Грађанима поручујемо да ће руководство Исламске заједнице Србије наставити да делује у правцу изградње здравих и традиционално добрих пријатељских међуконфесионалних односа и очувању мира у Србији", саопштила је Информативна служба Исламске заједнице Србије.

Нападач идентификован као конвертит у Ислам Милош Жујовић (25) вјерског имена Салахудин, данас је испред амбасаде Израела у Београду самостријелом ранио у врат припадника Жандармерије Милоша Јевремовић (34) који је обезбјеђивао амбасаду. Рањени жандарм успио је, иако рањен, да ликвидира нападача

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм