Сташа Кошарац

"БиХ никада неће признати КиМ, док постоје структуре окупљене око Додика“

  • Извор: СРНА
  • 29.11.2023. 11:53

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да је завидан ниво јединства политичких руководстава Србије и Републике Српске, те да БиХ никада неће признати Косово, док су у органима БиХ структуре окупљене око предсједника Српске Милорада Додика.

"Добро је познато да БиХ никада неће признати Косово док год српски представници из Републике Српске из ове структуре окупљене око предсједника Српске Додика сједе у институцијама БиХ. То се никада неће десити. Ми и у неким другим глобалним кретањима пратимо једни друге", рекао је Кошарац новинарима у Београду, гдје је учествовао на Београдском економском форуму.

Јован Јошило ће данас бити изручен у БиХ

Јован Јошило ће данас бити изручен у БиХ

Када је у питању економска сарадња, Кошарац је рекао да је видљиво да Српска има подршку руководства Србије у многим пројектима.

"Видљиво је да Српска на адекватан начин прати политичка кретања у Србији и све оно што се тиче Србије", рекао је Кошарац, додајући да завидан ниво јединства политичких руководстава двије републике даје снагу и Србији и Српској.

Када је у питању спољнотрговинска размјена, Кошарац је напоменуо да је Србија један од важних партнера БиХ и Српској.

Ко ће добити накнаду штете од афричке куге свиња од одобрених средстава

Ко ће добити накнаду штете од афричке куге свиња од одобрених средстава

"Добро је познато да имамо неколико важних заједничких пројеката у области енергетике, да желимо да афирмишемо и друге пројекте. Једноставно, могу да кажем да из аспекта укупних односа Србије и Републике Српске, то може бити само уџбеничких примјер како и на који начин могу да сарађују двије државе", рекао је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм