Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Никада нећу склонити заставу Републике Српске из просторије у којој сједим

  • 31.07.2024. 14:44

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је данас да ће у просторијама гд‌је он сједи и представља Републику Српску и српски народ, стајати и застава Републике Српске.

Кошарац је изјавио да је протокол Савјета министара тражио да се из сале Министарства спољне трговине и економских односа за потребе одржавања данашње сједнице овог тијела уклони застава Републике Српске.

"Нећу никада склонити заставу Републике Српске из просторија у којима ја сједим. Мој одговор био је потпуно јасан, никада нећу. Тамо гд‌је сједим ја, а представљам Републику Српску и српски народ, стајаће застава Републике Српске", нагласио је Кошарац.

Он је појаснио да је због лоших услова у згради заједничких институција у којима се одржавају сједнице Савјета министара понудио да се данашња сједница одржи у сали Министарства спољне трговине и економских односа, која је климатизована, с обзиром на обимност дневног реда и тема о којима Савјет министара данас расправља.

"У тој просторији је застава БиХ, застава Републике Српске и застава Европске уније. Нисам дозволио, нисам прихватио и ево данас радимо у условима каквим радимо и у простору у коме радимо", рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Он је додао да су министри због нефункционалности климе у згради заједничких институција више пута тражили да се за потребе одржавања сједница Савјета министара пронађе друго мјесто.

Сједница Савјета министара није одржана у сали Министарства спољне трговине и економских односа. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.