Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Умјесто да прихвати пружену руку Србије, "тројка" сије мржњу

  • Извор: АТВ
  • 30.07.2024. 13:33

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да не разумије потребу бошњачког политичког фактора да проблематизује споразуме са Србијом, нарушавајући регионалну сарадњу и стабилност.

"Стидимо се таквог односа `тројке`, јер искључиво сију нетрпељивост и шире мржњу, умјесто да прихвате пружену руку Србије, као регионалног лидера и нашег најважнијег партнера", истакао је Кошарац.

У тежњи за "филџан државицом", каже Кошарац, бошњачки политичари воде опасну, сулуду и крајње нерационалну политику у којој БиХ желе да изолују од позитивних регионалних токова и сарадње, стварајући црну рупу на Балкану.

"Умјесто одговорне политике и прављења регионалних искорака, представници `тројке` нас упорно вуку уназад запаљивом реториком и иницијативама од којих нико нема користи", упозорио је Кошарац.

Он је указао да је јасно да се они боре за што боље позиције унутар бошњачког националног корпуса тиме што покушавају да испровоцирају Србију константним нападима и тензијама, али да Србија, као озбиљан регионални лидер, не прихвата такву врсту конфликта и упорно позива на регионалну сарадњу.

"Неумјесно, неодговорно и сасвим непотребно представници `тројке` желе да Србији држе лекције. При томе, нису спремни да почисте своје двориште", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Обрушили су се, додао је Кошарац, на сарадњу полиције Српске и Србије, чији је једини циљ побољшање безбједности у региону.

"То им је `трн у оку`, а уопште им не смета чињеница да још нису пронађени одговорни за напад на предсједника Србије Александра Вучића у Поточарима. О томе ћуте", напоменуо је Кошарац.

Ћуте, подсјетио је Кошарац, и о ратном злочинцу Сакибу Махмуљину, који и даље "љетује" у Турској, упркос правоснажној пресуди за монструозне злочине над Србима у Возући и Завидовићима, а ћуте и о муџахединима којима су давали држављанства послије рата и крили их у БиХ.

"Умјесто одговорне политике, `тројка` у правилу бира конфликт и нападе на Српску и Србију како би прикрили властите недостатке и непоступања", закључио је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.