Политичари из ФБиХ разочарани

''Ако је Бернс имао поруку за вас онда сте озбиљна политичка личност''

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2024. 19:05

Ако је директор ЦИА-а имао поруку за вас онда сте озбиљна политичка личност. Ако није имао поруку ни за кога другог у Бих, онда су они политички безвриједни. То му је, каже предсједник Републике Српске, рекао један дипломата. И то након што се данима, посебно у другом ентитету, спекулише о чему је то Вилијам Бернс причао током свог боравка у БИХ.

"Синоћ на вечери с једним дипломатом чуо сам занимљиво размишљање -  “Данима читам да је господин Бернс дошао у БиХ да би Додику пренио поруку. Директор ЦИА није поштар па да разноси пошту. Директор ЦИА је много озбиљан човјек и много озбиљан функционер, који поруке преноси само озбиљним људима. Ако је господин Бернс имао поруку за Вас, онда сте озбиљна политичка личност. Ако није имао поруку ни за кога другог у БиХ, онда су они политички безвриједни. Испада да сте Ви једина озбиљна политичка фигура у БиХ", рекао је Милорад Додик.

Бернс се у Сарајеву распитивао за Српску и њено руководство?

Бернс се у Сарајеву распитивао за Српску и њено руководство?

Разочарало је то политичаре у другом ентитету тврди премијер. Очекивали су, каже, од Бернса више него што су добили, па су у јавност покушали да презентују ставове који се на састанку нису ни чули. Оно што се чуло јесте да Република Српска брани Устав и Дејтонски споразум што је Бернсу и речено. 

"Нажалост у другом ентитету вјероватно очекивања од његове посјете су била знатно већа и можда су чак и разочарани што нису добили знатно већу подршку коју су они очекивали и наши људи који су разговарали са њим имали су прилику да му пренесу да је Република Српска опредијељена за дејтонску БиХ да Република Српска тражи да се поштује Устав ове земље", каже Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

Јасно је да је Бернс заинтересован за мир, као што би то требало да буду и други, али исто тако је јасно му је БиХ само успутна дестинација и да ту није имао посебног посла, вјерује и предсједник парламента Српске. Зато је каже јасно да су многи његов долазак користи у политичке сврхе. 

Бошњачки политичари искористили долазак Бернса за личне интересе

Бошњачки политичари искористили долазак Бернса за личне интересе

"Свако је од тога правио политички профил, као дошао ради Додика, да је дошао ради Додика дошао би у Бакинце, зна он разговарати и са онима са којима се не слаже", каже Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Српске.

Директор ЦИА-е у БиХ је боравио прије седам дана. Сарајево није ни напустио како треба, а тамошњи политичари су похрлили да саопште о чему се на састанку причало, иако Вилијам Бернс никакве изјаве није ни давао. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)