Političari iz FBiH razočarani

''Ako je Berns imao poruku za vas onda ste ozbiljna politička ličnost''

  • Izvor: ATV
  • 27.08.2024. 19:05

Ako je direktor CIA-a imao poruku za vas onda ste ozbiljna politička ličnost. Ako nije imao poruku ni za koga drugog u Bih, onda su oni politički bezvrijedni. To mu je, kaže predsjednik Republike Srpske, rekao jedan diplomata. I to nakon što se danima, posebno u drugom entitetu, spekuliše o čemu je to Vilijam Berns pričao tokom svog boravka u BIH.

"Sinoć na večeri s jednim diplomatom čuo sam zanimljivo razmišljanje -  “Danima čitam da je gospodin Berns došao u BiH da bi Dodiku prenio poruku. Direktor CIA nije poštar pa da raznosi poštu. Direktor CIA je mnogo ozbiljan čovjek i mnogo ozbiljan funkcioner, koji poruke prenosi samo ozbiljnim ljudima. Ako je gospodin Berns imao poruku za Vas, onda ste ozbiljna politička ličnost. Ako nije imao poruku ni za koga drugog u BiH, onda su oni politički bezvrijedni. Ispada da ste Vi jedina ozbiljna politička figura u BiH", rekao je Milorad Dodik.

Berns se u Sarajevu raspitivao za Srpsku i njeno rukovodstvo?

Berns se u Sarajevu raspitivao za Srpsku i njeno rukovodstvo?

Razočaralo je to političare u drugom entitetu tvrdi premijer. Očekivali su, kaže, od Bernsa više nego što su dobili, pa su u javnost pokušali da prezentuju stavove koji se na sastanku nisu ni čuli. Ono što se čulo jeste da Republika Srpska brani Ustav i Dejtonski sporazum što je Bernsu i rečeno. 

"Nažalost u drugom entitetu vjerovatno očekivanja od njegove posjete su bila znatno veća i možda su čak i razočarani što nisu dobili znatno veću podršku koju su oni očekivali i naši ljudi koji su razgovarali sa njim imali su priliku da mu prenesu da je Republika Srpska opredijeljena za dejtonsku BiH da Republika Srpska traži da se poštuje Ustav ove zemlje", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Jasno je da je Berns zainteresovan za mir, kao što bi to trebalo da budu i drugi, ali isto tako je jasno mu je BiH samo usputna destinacija i da tu nije imao posebnog posla, vjeruje i predsjednik parlamenta Srpske. Zato je kaže jasno da su mnogi njegov dolazak koristi u političke svrhe. 

Bošnjački političari iskoristili dolazak Bernsa za lične interese

Bošnjački političari iskoristili dolazak Bernsa za lične interese

"Svako je od toga pravio politički profil, kao došao radi Dodika, da je došao radi Dodika došao bi u Bakince, zna on razgovarati i sa onima sa kojima se ne slaže", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Srpske.

Direktor CIA-e u BiH je boravio prije sedam dana. Sarajevo nije ni napustio kako treba, a tamošnji političari su pohrlili da saopšte o čemu se na sastanku pričalo, iako Vilijam Berns nikakve izjave nije ni davao. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)