Први човјек ЦИА-е

Бошњачки политичари искористили долазак Бернса за личне интересе

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2024. 19:12

Директор ЦИА-е Вилијам Бернс није ни отишао како треба из Сарајева, а бошњачки политичари и њихови пријатељи из америчке амбасаде потрчали су брже боље да кажу о чему су то са њим причали.

Први је полетио министар спољних послова Елмедин Конаковић. Није му пало на памет да мало више поприча о терористичком нападу који се десио ноћ прије Бернсовог доласка, него су му Република Српска и Милорад Додик поново били топ тема. 

Темe су, наводно, биле и санкције и људи који подривају територијални интегритет, Уставни суд и тзв. високог представника. Све то тврди Конаковић, али не и Бернс, јер први човјек ЦИА-е изјаве за медије није давао, а састанци су били затворени за јавност. Тако да све што је изнио Конаковић уколико и јесте тачно дипломатски није, порука је из Српске.

"Tа посјета није имала политичку конотацију чим није било ни изјава, она је имала куртоазну димензију и они су искористили Денис, како се зове, Бећировић и Конаковић ту посјету на своју страну да дају други тоналитет другу конотацију која вјероватно не стоји", рекао је Срђан Мазалица, посланик СНСД-а у Народној Скупштини Републике Српске.

Сарадња обавјештајних служби, састанци и разговори свакако су добродошли, али да се Република Српска представља као реметилачки фактор је бесмислено, коментари су након Бернсовог доласка. 

"Сигурно је да постоји сарадња агенција, те ствари треба поздравити, зашто да не. Ми имамо ОБУ на нивоу БИХ, као заједничку тог типа,ако сарађују двије агенције то је добро, али да се директор ЦИА-а распитује за Републику Српску то ми је некако као филм, који је неке нове димензије наравно жанра комедије", рекао је Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева.

Директор америчке Централне обавјештајне агенције јуче је стигао у изненадну посјету Сарајеву. Састао се са колегама из ОБЕ као и члановима БиХ Предсједништва. Изјава за медије није било осим што су Конаковић и Денис Бећировић ни мало дипломатски и овај долазак искористили онако као је њима одговарало.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм