Бањалука

Жељезнице Српске се огласиле о подигнутој рампи док је пролазио воз

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2024. 16:56

Подигнута рампа док путнички воз пролази, била је тренутна ситуација и узрокована је доласком помоћне локомотиве у зону путног прелаза "Инцел" када је уређај осигурања реаговао на начин да активира систем, истакли су из Жељезница Републике Српске.

Како тврде, подигнут полубраник на путном прелазу у бањалучком насељу "Ада" ни у једном тренутку није угрозио безбједно одвијање друмског нити жељезничког саобраћаја преко путног прелаза.

"Учесници у друмском саобраћају поред јасно видљиве вертикалне саобраћајне сигнализације и упозорења кроз активирану свјетлосно -  звучну сигнализацију, упозорени су на наилазак воза и обавезно заустављање испред путног прелаза", истакли су из ЖРС, преносе "Независне новине".

Поново проблеми у Бањалуци: Воз пролази, а рампа подигнута

Поново проблеми у Бањалуци: Воз пролази, а рампа подигнута

Додали су да жељезничко особље у оваквим ситуацијама поштује прописане процедуре уз појачан опрез, заустављање и спору вожњу воза.

"Жељезнице Републике Српске апелују на све учеснике у саобраћају и подсјећају да су у обавези да поштују саобраћајне знакове вертикалне сигнализације, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбједно након преласка пруге, наставе вожњу", закључили су они.

Пратите нас и путем Вибера