Banjaluka

Željeznice Srpske se oglasile o podignutoj rampi dok je prolazio voz

  • Izvor: Agencije
  • 13.09.2024. 16:56

Podignuta rampa dok putnički voz prolazi, bila je trenutna situacija i uzrokovana je dolaskom pomoćne lokomotive u zonu putnog prelaza "Incel" kada je uređaj osiguranja reagovao na način da aktivira sistem, istakli su iz Željeznica Republike Srpske.

Kako tvrde, podignut polubranik na putnom prelazu u banjalučkom naselju "Ada" ni u jednom trenutku nije ugrozio bezbjedno odvijanje drumskog niti željezničkog saobraćaja preko putnog prelaza.

"Učesnici u drumskom saobraćaju pored jasno vidljive vertikalne saobraćajne signalizacije i upozorenja kroz aktiviranu svjetlosno -  zvučnu signalizaciju, upozoreni su na nailazak voza i obavezno zaustavljanje ispred putnog prelaza", istakli su iz ŽRS, prenose "Nezavisne novine".

Ponovo problemi u Banjaluci: Voz prolazi, a rampa podignuta

Ponovo problemi u Banjaluci: Voz prolazi, a rampa podignuta

Dodali su da željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, zaustavljanje i sporu vožnju voza.

"Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju i podsjećaju da su u obavezi da poštuju saobraćajne znakove vertikalne signalizacije, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju", zaključili su oni.

Pratite nas i putem Vibera