Изазов за грађане

У Бањалуци несташица вентилатора, а потражња огромна

  • Извор: Независне
  • 16.07.2024. 08:19

Док температуре ваздуха досежу врхунац, грађани су суочени с изазовом недостатка вентилатора, који су постали ријеткост на полицама трговина.

Да су Бањалучани спас од високих температура пронашли на класичне начине расхлађивања, односно уз вентилаторе, свједочи и податак да их у Бањалуци нема готово нигдје купити.

Наиме, потражња за овим уређајима нагло је порасла, док продавнице биљеже недостатак залиха, остављајући многе грађане без класичног рјешења за ублажавање љетних спарина.

Да вентилатора нема у продаји, а да је потражња повећана потврдили су за “Независне новине” из Трговачког центара ФИС у Бањалуци.

“Нажалост, на стању немамо више вентилаторе, потражња је огромна”, наводе они.

Како додају, немају информацију када би нови контингент требало да стигне у овај трговачки центар.

Ништа боље није ни у пословницама “Тропик” маркета у Бањалуци, одакле за “Независне новине” наводе да вентилатора уопште нема.

“Грађани заиста пуно траже вентилаторе, али ми их немамо на стању, а самим тим ни у залихама. Нисмо ни сигурни када ће доћи”, казали су они.

На пут кретати рано ујутро или касно увече

На пут кретати рано ујутро или касно увече

“Потражња за вентилаторима је у посљедњих неколико дана веома повећана. Грађани спас од врућине покушавају пронаћи на овај начин. Међутим, ми их на стању немамо”, казали су из продавнице бијеле технике “Зеус” за “Независне новине”.

Како додају, очекују да ускоро добију нове залихе, али нису сигурни када би се то могло десити.

Како нам је казала Бањалучанка Невена Л., због несносних врућина била је принуђена да претходних дана потражи вентилаторе по радњама у Бањалуци, но дочекало ју је изненађење.

“Очигледно су и остали суграђани кренули у потрагу јер их је такорећи немогуће пронаћи. На полицама су једино остали они скупљи, док су они од 30 до 60 КМ нестали. С обзиром на то да ћу их користити два-три мјесеца не исплати ми се дати 200-300 КМ за један вентилатор, тако да ћу причекати још који дан, јер су ми трговци рекли да ће доћи ускоро на полице ови јефтинији”, рекла је Невена Л.

Да ће у потрагу за вентилаторима морати ићи у неку од сусједних општина за “Независне новине” потврдио је и Игор В.

“Обишао сам све продавнице по граду и нигдје нисам пронашао вентилатор. Немам сад превише новца да бих могао да купим неке који се нуде по веома високим цијенама, па ћу због тога морати да одем у неку од сусједних општина да покушам да пронађем исти и купим”, казао је он.

Како да правилно очистите клима уређај

Како да правилно очистите клима уређај

Подсјећамо, “Независне новине” су недавно писале да су тропске врућине донијеле и већу продају клима-уређаја у Бањалуци.

Како су тада казали из бањалучких трговачких центара, са првим данима љета одмах је почела повећана потражња за климама, а, како наводе, цијене су остале скоро исте као прошле године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина