Izazov za građane

U Banjaluci nestašica ventilatora, a potražnja ogromna

  • Izvor: Nezavisne
  • 16.07.2024. 08:19

Dok temperature vazduha dosežu vrhunac, građani su suočeni s izazovom nedostatka ventilatora, koji su postali rijetkost na policama trgovina.

Da su Banjalučani spas od visokih temperatura pronašli na klasične načine rashlađivanja, odnosno uz ventilatore, svjedoči i podatak da ih u Banjaluci nema gotovo nigdje kupiti.

Naime, potražnja za ovim uređajima naglo je porasla, dok prodavnice bilježe nedostatak zaliha, ostavljajući mnoge građane bez klasičnog rješenja za ublažavanje ljetnih sparina.

Da ventilatora nema u prodaji, a da je potražnja povećana potvrdili su za “Nezavisne novine” iz Trgovačkog centara FIS u Banjaluci.

“Nažalost, na stanju nemamo više ventilatore, potražnja je ogromna”, navode oni.

Kako dodaju, nemaju informaciju kada bi novi kontingent trebalo da stigne u ovaj trgovački centar.

Ništa bolje nije ni u poslovnicama “Tropik” marketa u Banjaluci, odakle za “Nezavisne novine” navode da ventilatora uopšte nema.

“Građani zaista puno traže ventilatore, ali mi ih nemamo na stanju, a samim tim ni u zalihama. Nismo ni sigurni kada će doći”, kazali su oni.

Na put kretati rano ujutro ili kasno uveče

Na put kretati rano ujutro ili kasno uveče

“Potražnja za ventilatorima je u posljednjih nekoliko dana veoma povećana. Građani spas od vrućine pokušavaju pronaći na ovaj način. Međutim, mi ih na stanju nemamo”, kazali su iz prodavnice bijele tehnike “Zeus” za “Nezavisne novine”.

Kako dodaju, očekuju da uskoro dobiju nove zalihe, ali nisu sigurni kada bi se to moglo desiti.

Kako nam je kazala Banjalučanka Nevena L., zbog nesnosnih vrućina bila je prinuđena da prethodnih dana potraži ventilatore po radnjama u Banjaluci, no dočekalo ju je iznenađenje.

“Očigledno su i ostali sugrađani krenuli u potragu jer ih je takoreći nemoguće pronaći. Na policama su jedino ostali oni skuplji, dok su oni od 30 do 60 KM nestali. S obzirom na to da ću ih koristiti dva-tri mjeseca ne isplati mi se dati 200-300 KM za jedan ventilator, tako da ću pričekati još koji dan, jer su mi trgovci rekli da će doći uskoro na police ovi jeftiniji”, rekla je Nevena L.

Da će u potragu za ventilatorima morati ići u neku od susjednih opština za “Nezavisne novine” potvrdio je i Igor V.

“Obišao sam sve prodavnice po gradu i nigdje nisam pronašao ventilator. Nemam sad previše novca da bih mogao da kupim neke koji se nude po veoma visokim cijenama, pa ću zbog toga morati da odem u neku od susjednih opština da pokušam da pronađem isti i kupim”, kazao je on.

Kako da pravilno očistite klima uređaj

Kako da pravilno očistite klima uređaj

Podsjećamo, “Nezavisne novine” su nedavno pisale da su tropske vrućine donijele i veću prodaju klima-uređaja u Banjaluci.

Kako su tada kazali iz banjalučkih trgovačkih centara, sa prvim danima ljeta odmah je počela povećana potražnja za klimama, a, kako navode, cijene su ostale skoro iste kao prošle godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: