Савјет возачима

На пут кретати рано ујутро или касно увече

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2024. 08:04

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је проходна, а с обзиром на то да је и данас најављена висока дневна температура, возачима се савјетује да на путовања треба да крећу у раним јутарњим или вечерњим часовима.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштили су да је савјет да се током дужих путовања праве чешће паузе, да се вози опрезније и избјегавају ризична претицања.

Због неопходних радова, обустављен је саобраћај на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Због деминерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на путевима Котор Варош – Теслић, у мјесту Рујевица, Добој-Модрича у мјесту Костајница.

Радови се изводе на путевима Бањалука два - Српске Топлице, Требиње 1 - Требиње 2, Приједор - Козарац, Бродар - Рудо 1 у тунелу Трговишта, Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, Разбој-Руданка, Хан Пијесак 2 – Соколац, Брод на Дрини - Хум, од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2, Градишка–Нова Топола–Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка - Нова Топола и Чатрња-Градишка, Теслић 3 - Подјезера, Приједор-Тукови, у тунелу "Сијерачке стијене", на путу Добро Поље - Миљевина, на мосту "Богдановац" на ауто-путу Градишка-Бањалука.

Дневни хороскоп за 16. јул

Дневни хороскоп за 16. јул

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због извођења бушачко-минерских радова, вршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале.

Минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново–Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију, и ограничење брзине на 30 километара на сат. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице забрањен је саобраћај за сва возила. Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице-Мезграја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Упозорење због високе температуре - данас до 42 степена

Упозорење због високе температуре - данас до 42 степена

Због оштећења коловоза на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

На путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ санациони радови актуелни су на магистралним путевима: Кладањ-Власеница, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље, Фоча-Устиколина, Чевљановићи-Нишићи и Семизовац-Средње. На осталим мјестима извођења радова саобраћа се успорено.

Појачана је фреквенција возила на граничном прелазу Градишка, на излазу из БиХ. На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина