Стричићи

Кочићев збор остаје на истој локацији! Божић тврди: Влада одузела Граду Бањалука право организације

  • Извор: БЛ портал
  • 06.08.2024. 15:00

Локација одржавања “Кочићевог збора” остаје непромијењена, а то је у центру Стричића, код Бањалуке, гдје је организована посљедњих тридесетак година, каже Раде Божић, предсједник Мјесне заједнице Стричићи.

Божић тврди да је потезом Владе стављена тачка на причу о измјештању зборишта, односно на иницијативу градоначелника Бањалуке. На друштвеним мрежама објавио је Закључак Владе Републике Српске од 1. августа којим се, како наводи, укида уступање организације ове манифестације Граду Бањалука.

“Још 2017. године из Мјесне заједнице смо поднијели иницијативу Влади да организацију Кочићевог збора препусти граду Бањалука у нади да ћемо једноставније и доступније сарађивати са Градом. Међутим, у посљедње двије године Драшко Станивуковић и бахата Управа и Организациони одбор Кочићевог збора су се непримјерно и недолично понашали према самој традицији Кочићевог збора, помјерили су збориште, закопавали неке рупе. Све су сами по себи правили без сагласности и стручних лица и нас мјештана који овдје живимо“, истакао је Божић за БЛ портал.

Ратни војни инвалид тврди да га је Станивуковић искористио

Ратни војни инвалид тврди да га је Станивуковић искористио

Кап која је прелила чашу је овогодишња иницијатива Града о измјештању зборишта, па су, како каже Божић, мјештани били приморани да се поново обрате Влади Републике Српске. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је раније изјавио да је њихова идеја да на земљи у Стричићима која припада Граду направе Кочићево збориште, а не да сваке године троше новац на изнајмљивање земљишта. У међувремену се јавности обратила Јасминка Кривокућа која је у име те породице тврдила да су они још од 1975. године власници парцеле на којој је Град почео са радовима на новом зборишту.

Због тога је предсједник Мјесне заједнице Стричићи посебно задовољан епилогом заврзламе која је пратила припреме овогодишње манифестације.

“Ми смо се поново обратили Влади са дописом и захваљујемо им се, као и предсједнику Српске јер су имали слуха да сачувамо старе вриједности и традицију”, наглашава Божић.

На Мањачи и даље муку муче са водом

На Мањачи и даље муку муче са водом

Резултат дописа је, тврди он, враћање саме организације ове манифестације у руке Владе.

“Закључком из 2017. године уступљена је организација манифестације Граду, сада је овим закључком организација враћена Влади”, подвлачи Божић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.