Пробелми

На Мањачи и даље муку муче са водом

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 19:20

Милекићи из засеока Гајићи на Мањачи муку муче са водом мјесецима. Када и ако уопште дође онда је, прича Драгица, мутна. Из Водовода и града, каже, никога не интересују. Због тога су принуђени да се сами боре како знају и умију.

"Догоним воду, имам овдје један базен, напуним га уз ову другу кућу и тако пребацујем тамо пумпом да краве пију. Имамо пуно коза, имам пет крава, коње, крмке, ја не могу нанијети воде нити се коме жалити“, каже Драгица Милекић из Гајића.

На овакву воду на Мањачи упозоравају одавно. Али, слуха за то нико нема. Обећања од надлежних из Водовода и Градске управе да ће се све ријешити до краја маја је било. Међутим, само на томе је и остало. 

„Ову Бањицу нашу када пробају, када је загрију, најсличнија је еспресо кафи до те мјере је прљава, неуредна и тако“, рекао је Раде Божић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Стричићи.

Након емитовања нашег прилога, да су велике цијеви за довод воде пресјечене и преспојене на мале да је све раскопано и незаштићено, екипу Водовода данас смо затекли на Мањачи. И даље је све незаштићено и необезбијеђено, каже предсједник градске Скупштине. За реконструкцију Бањице је, каже Љубо Нинковић, издвојено милион марака, а све што је до сада и изграђено очигледно је не могу да одражавају. 

„Ја ћу вас подсјетити да смо ми прије три мјесеца издвојили кредитно задужење од милиона марака како би се реконструисала, ова мрежа односно сама капитажа, повећали број пумпи и све што је неопходно како би Стричићима односно горњем платоу Мањаче имали воду али ево и дан данас видимо да се они нису помјерили буквално ништа направили само одређене приступне путеве. Па се онда питам да се и ових 10 милиона које они траже за водоводну мрежу или реконструкцију водоводне мреже за Туњице један и два или ће се опет тако десити да ћемо ми издвојити 10 милиона задужити грађане а онда они то преусмјерити у неке друге пројекте“, изјавио је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

И док се на Мањачи боре за воду градски менаџер за то вријеме замјера предсједнику скупштине што се воза квадом и обилази радове. Каже, требао би да се бави одлукама које су му достављене за скупштину града. Квадом се возам због неприступачног пута и тамо сам гдје треба да будем, управо на терену гдје си и ти требао да будеш, одговара му Љубо Нинковић. 

„Никако, није понудио одговор зашто је проблем да се закаже сједница Скупштине града, умјесто тога он се налази на Мањачи гдје су радови“, рекао је Бојан Кресојевић, градски менаџер. 

„Ja сам данас изашао на терен да заиста установим стварно стање да посјетим те раднике, да им пружим подршку у рјешавању тих проблема, а господин Кресојевић је и дан данас у својој канцеларији за оном говорницом прича и критикује мене а ево ја сам 30 километара од те канцеларије дошао да видим који су проблеми“, каже Нинковић.

Муку са водом на Мањачи муче одавно. Обећања градске власти да ће се све ријешити било је на претек али реализације нема ни на видику.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм