Ne prestaje rat

Banjalučke vlasti još bez rješenja na poskupljenje vrtića "Zvjezdica"

  • Izvor: ATV
  • 15.06.2024. 21:06

Ne prestaje „rat“ banjalučke gradske uprave i privatnog vrtića „Zvjezdica“ zbog najavljenog povećanja cijene smještaja djece u ovom vrtiću. Nakon što je prije nekoliko dana gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao čelne ljude „Zvjezdice“ da odustanu od povećanja cijena, a roditelje da ne potpisuju anekse ugovora, stigao mu je odgovor iz vrtića.

Jasna je namjera da bijes roditelja koji je upućen gradonačelniku, on pokušava da preusmjeri na privatne predškolske ustanove i time nanese štetu, ne samo ustanovama, nego prvenstveno nedužnoj djeci, navode iz predškolske ustanove “Zvjezdica”. Kako ističu, postavlja se pitanje zašto gradonačelnik posljednjih dana tokom svojih izlaganja ni u jednom trenutku nije pomenuo koliko grad Banjaluku košta usluga javnih predškolskih ustanova?

Prevoz i hrana obezbijeđeni: Kod Lazića dnevnica 80 KM

Prevoz i hrana obezbijeđeni: Kod Lazića dnevnica 80 KM

"Svjestan je da je ekonomska cijena boravka jednog djeteta u javnoj predškolskoj ustanovi 650 KM! Klub za djecu “Zvjezdica” će i u narednom periodu raditi na zaštiti naše djece od diskriminacije pri primanju subvencija, uprkos tvrdnjama gradskih vlasti da će naša djeca biti izuzeta od primanja subvencija ukoliko ne dođe do snižavanja cijene", poručuju iz vrtića "Zvjezdica".

Prepucavanje je nastavljeno na društvenoj mreži „Iks“, gdje je Stanivuković napisao da Grad neće tolerisati bahatost i bezobrazluk pojedinaca koji misle da su iznad sistema, kao i da se pohlepi i uslovljavanjima  mora stati u kraj. A upravo je Grad prije nekoliko dana uslovio vrtić „Zvjezdica“, da će poduzeti mjere ako ne povuku odluku o cijeni smještaja za mališane.

Ponos Republike: Andrea i Nebojša među najboljim studentima medicine

Ponos Republike: Andrea i Nebojša među najboljim studentima medicine

"Da od 1. jula neće biti moguće upisati dijete u taj vrtić po subvencionisanoj cijeni, dakle ne možemo mi u nedogled finansirati nečije bahaćenje i dizanje cijena u nebesa", kaže Bojan Kresojević, menadžer grada Banjaluka.

U „Zvjezdici“ kažu da neće dozvoliti da bilo ko zarad ličnih interesa baca ljagu na ovu predškolsku ustanovu koja godinama besprijekorno obavlja svoj posao. U prilog tome, kažu u vrtiću, nakon inspekcijskih kontrola koje su sprovedene u prethodnom period, dokazano je da posluju u skladu sa zakonom.

Do jula je ostalo 15 dana, pa se ostaje da se vidi, da li će neko pristati na uslove druge strane ili će rat biti intenzivniji u vrelim ljetnim mjesecima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: