АТВ у посједу правилника

АТВ ексклузивно: Доказ да Драшко Станивуковић обмањује младе брачне парове и самохране родитеље

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 19:52

У правилнику о додјели бесплатног грађевинског земљишта младим брачнима паровима до 35 година и самохраним родитељима, који је у посједу АТВ-а, наведено је да је грађевинско земљиште у смислу овог правилника градско грађевинско земљиште, а градског земљишта нема.

Тако је Драшко Станивуковић обмануо младе брачне парове и самохране родитеље, обећавајући им бесплатно земљиште. Наведени правилник је донесен пред сами почетак изборне кампање, тачније 3. септембра.

Да је очигледно био свјестан да нема градског земљишта, а и даље ишао у обмани, показује и члан  четири тог правилника, у којем стоји да је „грађевинско земљиште које се додјељује младим брачним паровима и самохраним родитељима у власништву града Бањалука или у власништву физичких или правних лица које закључе споразум са градом Бањалука и усагласе се да пренесу право власништва на предметним парцелама на лица за која испуњавају услове прописане овим правилником“. Међутим, ни то није могуће без одлуке Скупштине града, односно, свако физичко или правно лице у законској процедури може продавати или поклонити некретнине Граду Бања Лука. али уз потребну одлуку Скупштине Града Бањалука, а што су потврдили из Правобранилаштва Републике Српске.


Приликом формирања овог правилника, Станивуковић се позвао на Закон о локалној самоуправи Републике Српске, те Статут Града Бањалука, тачније члан 67. који дефинише надлежности градоначелника те члан 83. у којем је наведено да „Градоначелник у вршењу послова доноси: одлуке, правилнике, наредбе, упутства, рјешења и закључке планове и програме“.

Станивуковић је прошле године говорио да ће се додјељивати земља која је искључиво у власништву Града Бањалука. Недавно је тврдио је да има чак 1.000 плацева. Ти плацеви се, према његовим ријечима,  налазе у насељима Мотике, Дракулић, Куљани, Барловци, Врбањи и Бистрици. Све и да је то тачно, градско земљиште се не може дијелити без одлуке Скупштине града која никада није донесена, нити ће у овом сазиву бити донесена с обзиром да нас за непуних мјесец дана чекају локални избори.

На једном предизборном скупу је рекао да ће дијелити своју ђедовину, за шта је, како је рекао, добио и подршку свог оца. Гдје је та ђедовина и колико је има, са сигурношћу нико не може да тврди. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм