Популарно воће

Све добробити редовне конзумације авокада

 • Извор: Б92
 • 09.04.2024. 16:31

Авокадо је популарно воће које људи воле да једу у различитим комбинацијама.

Авокадо садржи здраве масти, витамине и минерале, а према студији објављеној у часопису Нутриентс, авокадо је богат нутријентима попут магнезијума, витамина Б6, Ц и Е, фолата и калијума.

Осим тога, захваљујући влакнима и здравим мастима авокадо даје осјећај ситости, а укључивање авокада у исхрану може и да смањи преједање.

Такође, авокадо је одличан и за здравље цријева и пробаву, те помаже у регулацији тјелесне тежине, а влакна помажу у регулацији нивоа шећера у крви. Једна од предности је и та што га можете комбиновати и уз слатка и уз слана јела.

Авокадо помаже и код холестерола и позитивно утиче на здравље срца, а редовна конзумација овог воћа повећава добар холестерол и смањује лош.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.