Не бацајте га одмах!

Уколко сте пресолили јело, само додајте неку од ових намирница и ријешите проблем

  • Извор: Крстарица
  • 20.03.2024. 15:22

Сигурно вам се догодило да некада пресолите јело више него што би требало, па због вишка соли цијели ручак, умјесто на столу, заврши у смећу.

Ипак, постоји рјешење како да јело буде укусно иако сте га преслолили.

1. Лук, шагарепа или кромпир

Ако сте пресолили супу, сос или гулаш у јело додајте једну цијелу главицу лука, шаргарепу или ољуштен кромпир који ће покупити со.

2. Вода или неслан темељац

Можете да додате и воду или неслан темељац, а ако је потребно да послије тога згуснете јело посегните за мало густина или скроба, а можете да додате и бешамел сос.

3. Јабука

Још један једноставан трик који су користиле наше баке, а који рјешава пресољено јело јесте да у њега убаците ољуштену јабуку. Оставите јабуку у јелу да покупи со, па је онда пред крај припреме извадите и баците.

4. Сирће, лимун или вино

За пресољено јело можете користити и неку од ових киселина. Мало сирћета, вина или нацијеђеног лимуна неутралисаће вишак соли.

Овај трик можете да користите и када превише заљутите јело паприком или бибером.

5. Неутрална павлака

Уколико пресолите јело које има сос било од парадајза или неки други сос, со можете неутралисати ако у јело додате неутралну павлаку за кување. Она ће само учинити да сваки сос буде укуснији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    '' Аграр (Р)

  • 12:55 Документарни програм

    '' Документарни програм

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)